Plante de gradina

#flori gradina #flori august #plante de gradina #gradina #flori #august

Cele mai frumoase flori ale lunii august

August poate fi o luna minunata atat pentru gradina, cat si pentru casa ta, cu multa culoare si un parfum deosebit datorita diverselor flori pe care le poti planta. Daca inca nu stii ce flori sunt cele mai potrivite pentru aceasta perioada, te poti inspira din lista pe care am pregatit-o cu cinci cele mai frumoase flori ale lunii august.

Floarea soarelui

Plantele de floarea soarelui nu se gasesc doar in varianta clasica de galben. Acestea sunt disponibile in mai multe nuante, de la rosu inchis si pana la un galben palid, ca de lamaie.

Floarea soarelui este o planta ce poate fi folosita cu usurinta din punct de vedere decorativ si, totodata, are o mare rezistenta si creste fara prea mult efort. Exista mai multe tipuri de floarea soarelui, soiuri inalte sau pitice, in functie de propriile preferinte.

Dalii

Daliile sunt plante de decor care nu ar trebui sa lipseasca din gradina ta! Existand in peste 15 specii diferite, acestea sunt disponibile in nuante extrem de frumoase si atragatoare.

Daliile iubesc lumina soarelui, motiv pentru care au nevoie sa stea in locuri insorite, umbra nefiindu-le favorabila. Un amanunt interesant despre dalii, pe care probabil nu il stiai este acela ca aceste flori sunt un simbol al zodiei Leu. Acum nu e de mirare ca se afla pe lista celor mai frumoase flori ale lunii august, nu?

Garofite

Cu o forma deosebita, o multitudine de culori si un parfum unic, garofitele sunt printre florile de vara cele mai indragite. Poti alege dintre garofite albe, roz, rosii sau chiar mov, albastre sau visinii. Acestea au un parfum intens, ca de cuisoare si iti vor inmiresma intreaga gradina.

Le poti planta atat in pamant, cat si in ghivece pe care sa le asezi apoi in diferite locuri din jurul casei.

Crini

Crinii sunt flori iubite atat pentru aspectul lor deosebit si parfumul placut, cat si pentru faptul ca sunt plante usor de intretinut si cu o mare rezistenta. Fie ca alegi sa ii plantezi direct in gradina sau in interiorul casei, in ghiveci, crinii vor oferi eleganta intregului spatiu, creand un decor unic. Florile de crini pot fi albe, galbene, roz, rosii sau portocalii.

Totusi, este important sa iei in calcul faptul ca toate partile acestor flori sunt toxice pentru pisici. Astfel, poate ar fi bine sa eviti amenajarea gradinei sau a locuintei cu crini in cazul in care ai pisici ca animale de companie.

Cosmos

Cosmos este o denumire imprumutata din strainatate, insa la noi in tara aceste flori sunt cunoscute sub numele de mararite. Aceasta denumire a fost data datorita faptului ca frunzele acestor flori delicate seamana destul de mult cu cele ale mararului.

Florilec cosmos pot fi gasite in numeroase nuante, de la alb, roz si pana la mov sau chiar grena. Cu toate ca sunt aparent firave, aceste flori au o rezistenta ridicata, facand fata cu brio caniculei si secetei. Alege Cosmos pentru gradina ta si o vei transforma intr-un spatiu vesel si plin de culoare!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului