Plante de gradina

#gradina #plante gradina # fructe gradina #legume gradina

Cele mai ciudate fructe si legume din lume

Mere, pere, banane, caise, mandarine, prune, varza, morcovi, ceapa, usturoi, rosii si ardei - toata lumea cunoaste aceste fructe si legume, pentru ca sunt cele mai comune si mai usor de utilizat. Stiai ca in lume exista anumite fructe si legume mai putin obisnuite, cu un aspect ciudat care numai la degustare nu te imbie?

Dupa o calatorie rapida prin lume, am reusit sa aflam care sunt cele mai ciudate fructe si legume. Au denumiri alambicate, insa merita sa le cunosti.

Cherimoya

Cherimoya este un fruct care seamana la exterior cu anghinarea, in sensul ca are o coaja cu "solzi". Originar din America de Sud, fructul este foarte indragit de cei care l-au gustat, datorita aromei de ananas si banana. Ca textura, cherimoya este cremos si fin.

Jabuticaba

Jabuticaba este un fruct care semana cu un ciorchine de struguri negri. Originar din Brazilia, acest fruct este cu atat mai bizar cu cat nu creste precum fructele normale, nu are "codita" care sa il tina pe ramura. Jabuticaba creste direct din lemnul ramurii. Fructul este comestibil in stare proaspata, iar localnicii il folosesc si la prepararea vinurilor.

Pepene Kiwano

Cu un aspect parca deprins din benzile desenate, pepenele Kiwano reuseste sa se integreze pe lista celor mai ciudate fructe din lume. Coaja seamna cu cea a unei portocale, cu diferenta ca prezinta niste "tepi". Pepenele Kiwano are o forma alungita si provine din Africa de Sud. Este cultivat, de asemenea, si in California si Noua Zeelanda.

Cei care l-au degustat spun ca pepenele Kiwano are un gust acrisor, de castravete, lime si banana.

Cartof dulce mov

Nici bine nu ne-am obisnuit cu prezenta cartofilor dulci in hipermarketuri, ca deja trebuie sa-i facem loc cartofului dulce mov, o specie foarte bizara, originara din Japonia. Cartoful dulce mov are un invelis de cartof obisnuit, abia cand il cureti observi culoarea surprinzatoare.

Cei care au mancat cartof dulce mov sustin ca acesta este foarte gustos, dar si sanatos - contine vitaminele A si C.

Samphire

Samphire-ul este un soi de planta folosita de ani buni in bucataria englezeasca. Nu are o raspandire extrem de mare, motiv pentru care putina lume a auzit de aceasta planta. Are un aspect ciudat - multi spun ca seamana cu un sparanghel foarte subtire - insa la gust este bun. Nu are o aroma pregnanta, dar este crocant si arata bine in farfurie.

Conopida Romanesco

Romanesco este fratele cel urat al conopidei si varul lui broccoli. In Anglia, Romanesco este considerat a fi broccoli, in Franta i se spune varza, iar nemtii si polonezii considera ca este o conopida.

Romanesco este o leguma foarte sanatoasa, in ciuda aspectului mai putin atragator.

Fructul urat

Fructul urat are toate calitatile pentru a se numara printre cele mai ciudate fructe din lume. Cine ar vrea sa manance ceva ce seamana cu o portocala decolorata si uscata, plina de pete? In ciuda aspectului neprietenos, fructul urat ascunde in interior un fruct foarte gustos, care arata si bine.

Fructele urate sunt niste citrice mai speciale, care imbina gustul mandarinelor cu cel al grapefruitului.

Durian

Daca te tenteaza vreodata sa incerci un fruct ce are gust de banana, vanilie si ceapa, atunci trebuie sa incerci neaparat Durian. Este vorba despre un fruct foarte urat mirositor, care a fost interzis in anumite tari din cauza acestui aspect negativ.

Foto: www.besthealthmag.ca
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului