Plante de gradina

#flori gradina #amenajare gradina #cartofi #plantare trandafiri #gradina de trandafiri #ponturi trandafiri #plantarea trandafirilor

Cel mai simplu mod de a planta trandafiri! Ai nevoie de un cartof!

 

Visezi la o gradina frumoasa, plina de trandafiri? Nu trebuie sa dai bani pe noi butasi, ci este suficient sa replantezi tulpini de la actualele tufe de trandafiri. Ai nevoie in schimb de cartofi! Pare ciudat? Iata motivul!

 

Ca sa amenajezi o gradina de trandafiri nu ai neaparat nevoie de butasi noi, ci sunt suficienti si trandafirii taiati. Acestia trebuie insa sa aiba o tulpina de cel putin 30 de centimetri, iar taietura sa fie facuta chiar sub un nod de pe tulpina. Curat-o de spini si taie floarea.

Pregateste solul, sapand o groapa cu adancimea de aproximativ 15 centimetri. Apoi alege cativa cartofi sanatosi si, cu ajutorul unui cui gros, gaureste-i in partea din mijloc.

Infige fiecare lastar in cate un cartof si apoi ingroapa-i in pamant astfel incat jumatate din tulpina sa ramana la suprafata solului, scrie ele.ro.

Cartoful ii asigura umeazeala lastarului pana cand se formeaza radacinile acestuia, si ii ofera substantele nutritive necesare. In aproximativ trei saptamani, noua planta va fi independenta si va fi pregatita sa iti infrumuseteze gradina.

Surse foto: ele.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului