Plante de gradina

#plantare crizanteme #crestere crizantema #ingrijire crizanteme #crizanteme

Ce trebuie sa stii despre plantarea si ingrijirea crizantemelor

Crizantemele sunt florile vedeta ale toamnei si se numara printre preferatele gradinarilor experimentati, dar si ale celor incepatori. Culorile vii si florile mari ale crizantemelor fac ca gradininile sa arate superb in perioada toamnei.

Cei care iubesc crizantemele sunt in fiecare an nerabdatori sa isi decoreze gradinile si peluzele din fata caselor cu aceste flori superbe. Si chiar daca in multe magazine specializate si florarii, crizantemele se vand inca din timpul verii, nu este o idee buna sa le achizitionezi si sa le plantezi cand inca temperaturile sunt ridicate. Cand afara este foarte cald, crizantemele vor rezista doar cateva saptamani, in niciun caz nu vor infrumuseta gradinile pana la finalul toamnei.

Din pacate, daca plantezi crizantemele cand vremea este inca calda vei ajunge in situatia in care va trebui sa le inlocuiesti de doua, trei ori, pana cand florile vor avea conditiile adecvate pentru a creste, mai exact, atunci cand temperaturile incep sa scada.

In cazul in care ai cumparat crizantemele in ghivece, tine-le in interior sau intr-un garaj pana cand temperaturile scad. Atunci cand cumperi crizanteme pentru a le planta in gradina la inceput de toamna, alege-le pe cele cu boboci, nu pe cele care au floarea complet deschisa. In acest fel, te vei bucura de un ciclu de inflorire a crizantemei ceva mai lung, dupa ce o plantezi in gradina.

Tine cont de doua lucruri, atunci cand alegi crizantemele: ce tip de crizanteme iti doresti sa cumperi si unde vrei sa le plantezi. Cand vrei cateva crizanteme pentru a le creste in ghivece sau in paturile din gradina, atunci alege crizanteme pitice, care de obicei sunt crescute in sere si se pastreaza in interior. Crizantemele de gradina sunt ceva mai diferite decat cele care cresc in ghiveci.

Aceste crizantemele sunt perene atat timp cat sunt plantate corespunzator si sunt ingrijite corect. Cel mai bine este sa le plantezi primavara, dupa ce pamantul s-a dezghetat, astfel incat pe perioada verii sa isi poata dezvolta si stabiliza radacinile in sol, inainte de a inflori in toata splendoarea, toamna. Daca alegei crizanteme de gradina in toamna cu intentia de a le pastra pana in urmatorul sezon de inflorire, atunci pune-le in ghivece si pastreaza-le in casa peste iarna pentru a le feri de inghet.

Pe scurt, nu exista cel mai bun moment in care sa plantezi crizantemele anuale in gradina, insa aceasta va face flori mai frumoase atunci cand vremea se raceste. Pentru a te bucura cat mai mult de frumusetea crizantemelor, cel mai bine ar fi sa le plantezi in gradina spre sfarsitul lunii septembrie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului