Plante de gradina

#altoire #ploaie #canicula #gradina

Ce sa faci in gradina in functie de vremea de afara

Schimbarile meteorologice influenteaza plantele din gradina ta, dar si efectul actiunilor pe care le ai in cadrul acesteia. Iata ce poti sa faci in gradina atunci cand ploua, cand este canicula sau seceta .


Nu uda plantele pe canicula


Cand afara soarele arde cu putere si ai impresia ca plantelor tale le-ar prinde tare bine o udare strasnica, ar fi bine sa eviti sa faci acest lucru. Un astfel de obicei poate duce la pierderea definitiva a plantelor tale, asa ca este recomandat sa iti formezi un obicei clar de udare a plantelor.


Cel mai recomandat este sa le uzi pe acestea seara, dupa ce soarele apune si sa uzi doar radacina plantelor, fara sa stropesti frunzele sau florile, deoarece acest lucru favorizeaza aparitia si dezvoltarea ciupercilor.


Indeparteaza buruienile cand este seceta


Apa stimuleaza cresterea plantelor tale, iar daca te chinui sa le uzi fara ajutorul naturii, ar fi bine sa indepartezi toate buruienile  care nu fac decat sa „fure” din apa plantelor tale frumoase. Astfel, doar florile tale favorite se vor bucura de apa de care au atata nevoie, fara sa se lupte pentru aceasta cu ierburile straine.


Ai grija sa smulgi buruienile cu tot cu radacina pentru a impiedica dezvoltarea unora noi.


Replanteaza butasii dupa ploaie


Daca ai plante care sunt prea dese intr-un singur cuib, te poti ocupa de butasire la cateva ore dupa ploaie. In acest moment, apa circula foarte bine prin tesuturile plantelor, asa ca nu vor avea un soc atunci cand vor fi scoase din pamant si se vor bucura de umiditate chiar daca nu se vor afla cu radacinile in pamant pentru cateva minute.


Incearca sa plantezi florile intr-o zona in care solul si lumina sa fie asemanatoare cu cele cu care au fost obisnuite pana acum.


Grebleaza cand este seceta


Pentru a stimula drenarea solului, dar si pentru a aerisi pamantul si a permite radacinlor plantelor tale sa respire, incearca sa il greblezi atunci cand nu a mai plouat de cel putin cateva zile. Pamantul foarte uscat se dezintegreaza mult mai usor si poate fi separat fara probleme. In numai cateva clipe, radacinile florilor tale se vor bucura de o cantitate mai mare de oxigen, iar plantele se vor dezvolta mai usor.


Dupa greblare poti uda solul, insa ai grija sa nu faci acest lucru in miezul zilei, cand soarele este prea puternic.


Altoieste dupa ploaie


Daca vroiai de mult sa altoiesti un copac si tocmai a plouat, acum este cel mai bun moment sa faci acest lucru. Apa care a ajuns la radacinile copacului a urcat deja care ramuri, asa ca acestea au suficienta seva pentru a se prinde cat mai bine de copacelul nealtoit.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului