Plante de gradina

#plante de gradina #plante toxice #alergii plante

Plante de gradina care nu provoaca alergii

Alergiile sunt afectiuni ce se manifesta in special primavara si vara, odata cu inflorirea plantelor. Daca esti o persoana sensibila la polen sau la alti factori ce tin de plante, iti sugeram sa cultivi in gradina anumite tipuri de plante care nu provoaca alergii.
 

Plante care nu provoaca alergii: cactusii


Cactusii sunt unele dintre plantele care nu provoaca alergii, deoarece elimina din start problema polenului . Se ingrijesc foarte usor, nu au nevoie de apa in mod constant si rezista foarte bine pe timp de canicula.

Pe piata exista mai multe soiuri de cactusi. Unele plante infloresc, altele nu. Chiar daca esti o persoana alergica, poti alege cactusi care infloresc, daca doresti ca gradina ta sa fie vesela si sa aiba un aspect placut.

Pentru gradina ta noi recomandam soiurile de cactusi Coryphantha, Lophocereus schottii monstrose, Echinocactus si Opuntia.
 

Plante care nu provoaca alergii: pomii fructiferi


Ciresul, visinul si prunul sunt pomi fructiferi care nu provoaca alergii, in ciuda faptului ca infloresc din abundenta primavara. Poti planta astfel de pomi fructiferi atat pentru recolta proprie de fructe proaspete, cat si pentru a te asigura ca nu tii in preajma plante alergene.
 

Plante care nu provoaca alergii: magnolia


Magnolia se numara si ea printre plantele care nu provoaca alergii. In unele culturi, cum ar fi cea chinezeasca, magnolia este o planta ce trateaza starile de anxietate, iar scoarta copacului este folosita in tratamentele de reducere a alergiilor si a reactiilor astmice.
 

Alte plante care nu provoaca alergii


Daca vrei sa cultivi in gradina plante care nu provoaca alergii, ai de unde alege. Iata recomandarile noastre de plante care nu contin alergeni:

Begoniile - sunt plante pe care le gasesti intr-o mare varietate de culori, de la alb, la roz si rosu.

Irisii - Stanjeneii sunt flori cu un colorit foarte placut. Nu sunt pretentiosi, nu provoaca alergii, asa ca trebuie sa te inarmezi rapid cu cativa bulbi pe care sa-i plantezi la toamna.

Narcisele - narcisele sunt plante foarte indicate pentru gradina, pentru ca nu contin alergeni. Nu ezita sa plantezi narcise in gradina.

Panselutele - sunt flori scunde, dar deosebit de frumoase. Gingase din fire, panselutele vor tine la distanta alergiile si te vor feri de nesuferitele senzatii de mancarime a nasului.

Trandafirii - daca iti faceai griji ca trandafirii pot provoca alergii, te linistim. Nu, nu provoaca alergii, in mod normal. Dimpotriva, sunt recomandati in locul altor plante potential alergene.
Yucca – este o planta decorativa de interior, pe care o poti tine in casa fara sa te ingrijorezi ca ti-ar putea provoca alergii.

Azaleele – sunt delicate, colorate, cu multe flori, insa nu provoaca alergii. Prin urmare, daca nu vrei sa dezvolti reactii alergice la plante, poti cultiva cu incredere azalee.

Hibiscus – este o planta decorativa care nu provoaca alergii. Este disponibila in diverse culori, in functie de preferintele tale – de la alb si galben, pana la roz, rosu, mov sau albastru.

Orhideele – unele soiuri de orhidee nu provoaca alergii, deoarece nu contin polen. Alte tipuri de orhidee contin polen si pot provoca alergii. De aceea, inainte de a cumpara o orhidee pentru apartament, este recomandat sa intrebi vanzatorul cu privire la tipul plantei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare