Plante de gradina

#crizantema #narcisa #flori gradina #cum sa plantezi #flori toamna #plante toamna

Ce mai plantezi toamna. 5 idei pentru amenajarea gradinii de sezon!

Gradina de sezon de langa casa trebuie sa se adapteze perfect capriciilor toamnei. Vor fi cu siguranta zile insorite in prelungirea verii, dar si la ploi reci. Pregatirea gradinii pentru toamna implica atat rasadirea florilor de sezon, cat si aranjarea bulbilor din care apar vestitorii primaverii. Iata ce trebuie sa plantezi in acest anotimp!

1. Stuf chinezesc

Miscanthus sinensis Graziella sau stuful chinezesc este o planta ornamentala de efect pentru gradinile de toamna. Necesita un sol bine drenat plasat in plina lumina sau semiumbra. Se poate planta in gradini din martie si pana in noiembrie. Perioada de inflorire incepe in august, iar florile sale dureaza pana in octombrie. Este un bun companion pentru hortensii, echinacea, sedum si lavanda.

Foto:ornamentalgrass.co.uk

2. Azaleea de gradina

Planta poate oferi niste tufe de toata frumusetea, cu un frunzis persistent peste iarna daca stii sa ii oferi ingrijirea de care are nevoie. Alege un loc umbrit, umed, cu un sol bine drenat. Poti adauga rumegus in descompunere sau scoarta de pin pentru a imbogati solul. Pe timpul iernii, cand temperatura scade sub -5 grade, este nevoie sa protejezi azaleele din gradina, mai ales in primii ani de la transplantare.

Foto:vis-si-realitate-2.blogspot.com

3. Allium giganteum

Ceapa decorativa Allium Giganteum poate fi plantata din septembrie pana in noiembrie in gradina casei tale. Nu te vei bucura decat in primavara anului viitor de maciuliile sale colorate in mov, dar un gradinar prevazator isi pregateste din timp oaza de verdeata din sezonul viitor. Bulbii plantei ornamentale se planteaza la o adancime de 10-15 cm, lasand un spatiu de 30-35 de cm intre cuiburi.

Foto:99roots.com

4. Narcise

La fel ca si ceapa decorativa, narcisele, ai caror bulbi trebuie sa ii asezi acum in gradina, nu iti vor satisface orgoliul de gradinar priceput decat in primavara anului viitor. Insa pozitionate intr-un sol nisipos, intr-o zona usor umbrita din gradina, narcisele tale iti vor bucura inima in primavara.

Foto:gradinavesela.wordpress.com

5. Crizanteme

Inca iti mai poti imbogati gradina cu crizanteme, florile acestei plante asigurand un spectacol cromatic pana aproape de primul inghet. Are nevoie de o zona luminoasa si de un sol bogat si bine drenat.



Foto: constantincucos.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului