Plante de gradina

#flori #crini #buchete #hortensia lime #irisii mov #orhideea Vanda

Ce flori “se poarta” vara aceasta

In aceasta vara, floarea-vedeta a buchetelor este hortensia lime cu accente roz, ideala pentru gesturi si momente romantice emotionante. De aceea, hortensia va fi nelipsita din orice buchet si va fi pusa in valoare de accentele puternice de culoare obtinute prin irisi violet, orhidee Vanda, crini galbeni sau lisianthus.

Sursa de inspiratie a buchetelor verii 2013 sunt tendintele vestimentare internationale propuse de designerii caselor de moda, care au adus pe podiumuri tinute florale in culori fondante sau tonuri puternice.

Imprimeurile de inspiratie vintage sunt reprezentate de hortensia lime cu roz, in timp ce elementele cu structura moderna, flori bine definite ca forma si culoare, sunt prezente prin irisii mov, orhideea Vanda, crini si minirose in culori intense.

Specialistii spun ca, din punct de vedere cromatic, buchetele cautate in aceasta vara abordeaza doua directii care se completeaza: nuante calme (lime, roz, ivoire, menta) si declinari puternice ale culorilor de baza: albastru (albastru electric, albastru cerneala, bleu ciel, cobalt, violet si mov), galben (auriu si galben canar) si rosu (rubiniu, rosu-bujor).

“Buchetele propuse pentru vara 2013 sunt inspirate de femeile contemporane: puternice, rezistente, pozitive si increzatoare, dar in acelasi timp delicate, feminine si elegante. Hortensia lime cu roz este o prezenta permanenta, care, desi pune in valoare culorile vibrante contrastante ale celorlalte flori din buchet, atrage atentia asupra sa, ca un zambet perfect pe fata unei doamne”, este de parere Andreea Uceanu, Bouquet Designer la Floria.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului