Plante de gradina

#casa alba #gradina #michelle obama #legume gradina

Ce cultiva Michelle Obama in gradina Casei Albe

Prima Doamna a SUA, Michelle Obama, a inceput sezonul lucrarilor in gradina Casei Albe. Alaturi de elevi de la mai multe scoli din SUA, Michelle Obama a plantat diverse legume pe peluza de Sud a Casei Albe.

Cea mai noua gradina de la Casa Alba a fost fondata de Michelle Obama in 2009, dupa ce medicul pediatru al fiicelor sale a sfatuit-o sa includa mai multe fructe si legume proaspete in dieta lor.

Proiectul inceput acum 4 ani s-a extins tot mai mult, iar in acest an Michelle Obama si elevi americani din clasa a 5-a au plantat chiar si grau in gradina din resedinta familiei presedintelui american, Barack Obama.



Initiativa primei doamne, de a cultiva o gradina de legume nu este o noutate absoluta. Inainte de ea, Hillary Clinton a creat o mica gradina de legume chiar pe acoperisul resedintei. Michelle Obama sustine insa agricultura organica, sustenabila, si nu utilizeaza pesticide si ingrasaminte chimice.


Ce planteaza Michelle Obama in gradina Casei Albe?

Printre cele mai importante legume plantate de Prima Doamna a SUA se numara: ridichi, spanac, kale, andive, cartofi, usturoi si conopida. Alaturi de ele cresc si diferite plante aromatice ca busuioc thailandez si fenicul, dar si tufe de capsune, mure si afine. In gradina se mai afla un mar si un stup de albine.

Michelle Obama a plantat personal spanac, kale si grau, cu ajutorul scolarilor si al veteranilor americani care urmeaza un program de specializare in agricultura sustenabila.



Leguma care va continua sa fie ocolita in gradina este sfecla, deoarece radacina legumei nu este deloc pe gustul presedintelui american Barack Obama.


Ce se intampla cu legumele si fructele produse la Casa Alba?

Inca din 2009, in gradina au fost plantate 55 de soiuri de legume, iar in decursul celor 4 ani de activitate, au fost produse recolte de peste 1,4 tone. O parte din legumele si fructele cultivate aici sunt preparate la Casa Alba pentru familia presedintelui si pentru pesonal si chiar folosite la mesele unde sunt prezenti demnitari straini.



O parte importanta din recoltele obtinute din gradina sunt insa donate direct asociatiilor locale care lupta impotriva saraciei si ofera mese calde pentru oamenii fara adapost din Washington.

Sursa foto: huffingtonpost.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului