Plante de gradina

# flori 2020 #albastrul clasic #hortensie

Care vor fi cele mai cautate flori din anul 2020

 

Albastrul clasic a fost desemnata culoarea anului 2020. Este considerata o culoare care exprima eleganta, care ofera siguranta si increderea, iar florile vor urma aceasi tendinta.

Nuanta trebuie sa fie cea clasica, simpla si profunda. Albastrul puternic, cum este cel de gentiana de exemplu, nu se incadreaza in aceasta categorie.

Cele mai cautate flori in 2020

Dar gasesti delicatele zorele albastre, flori cu cupa mai mare decat zorelele roz sau mov. Zorelele albastre se deschid dimineata, de aici si numele lor, "morning glory" si raman asa pana la amiaza.

In tendintele anului 2020 sunt si florile albastre de hortensie, o planta care isi schimba culoarea in functie de pH-ul solului in care este plantata. Culoarea albastra se obtine intr-un sol acid la o valoare a pH-ului intre 5 si 5,4. La valori mai mari, hortensia va avea culoarea roz.

In categoria florilor anului 2020 se gaseste si nu-ma-uita. Toata lumea a auzit de aceasta floare pentru ca ea concureaza la notorietate cu trandafirul, dar nu este la fel de eleganta ca acesta. Ea creste ca o tufa si coloreaza locurile mai putin insorite din gradina.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului