Plante de gradina

#udare plante #plante #ingrijire plante de gradina #plante de gradina

Care este cea mai potrivita ora pentru a uda plantele

Udarea plantelor este una dintre cele mai importante sarcini pe care le are un gradinar pasionat sau profesionist. Apa este esentiala pentru sanatatea și dezvoltarea plantelor, de aceea ele trebuie udate în anumite momente ale zilei pentru a beneficia de toți nutrientii.

Irigarea plantelor se face în funcție de mai mulți factori, precum climatul sau speciile din care fac parte plantele. Cu toate acestea, există anumite reguli care trebuie respectate dacă vrei ca grădina sau terasa ta să fie frumoasă în orice moment al anului. Iată care este cel mai bun moment al zile pentru a uda plantele din grădina sau casa ta:

Cel mai rău timp pentru a apărea plantele este la prânzul. Orele în care există o expunere mai mare la soare nu sunt bune pentru a furniza substanțe nutritive plantelor noastre. Din cauza caldurii apa se evaporă mai repede, ceea ce face ca planta să nu primească toate elementele nutritive necesare pentru a rămâne sănătoasă și puternică.

De asemenea, dacă udam plantele la orele prânzului, frunzele lor pot fi arse cu ușurința.

Dimineața, cel mai bun moment pentru a uda florile

Din aceste și alte motive, cel mai bun moment pentru uda florile este dimineața, în zorii zilei.

În plus, udarea plantelor dimineața va aduce si o economie mai mare de apă, deoarece la acel moment evaporarea este minimă și plantele vor avea mai multe beneficii dintr-o cantitate mică de apă.

Pe de altă parte, plantele necesită mai multă apă în timpul răsăritului, deoarece activitatea lor metabolică începe când soarele începe să se încălzească. Nevoia de vitamine și substanțe nutritive pentru a începe să funcționeze este mult mai mare în acest moment, așa că, dacă furnizăm plantelor apa dimineata, acestea vor putea să își desfășoare activitățile cu performanțe mai mari pe parcursul zilei.

De asemenea, udarea plantelor în zorii zilei nu creeaza o umiditate foarte mare, așa ca posibilitatea aparitiei daunatorilor sau infectarii cu ciuperci se reduce, deoarece căldura zilei va ajuta plantele să consume apa și în același timp să se usuce mai repede.

 Sursa foto: unsplash.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului