Plante de gradina

#ingrijire #floare #campanula

Campanula, floarea care nu ar trebui sa lipseasca din gradina ta. Cum se ingrijeste

 

Campanula este una dintre cele mai bune alegeri pentru curtea ta, dar si pentru apartament. Numita popular si Floarea Clopotel, Steaua Marinei sau Steaua de la Bethleem, este o planta decorativa darorita florilor sale mov, albe sau roz, care iti bucura ochii de primavara pana toamna tarziu.

Planta este perena si are tendinta de a prolifera si forma tufe, dar nu creste mai inalta de 30 de centimetri.

Campanula provine din zonele temperate din Europa si Asia, incadrandu-se perfect in gradinile din Romania. Planta nu este pretentioasa, insa nu agreeaza temperaturi mai mici de 7-8 grade C (trebuie protejata) sau mai mari de 20 grade C (cand trebuie stropita cu apa). Numele plantei este de origine latina si inseamna clopotel.

Cand se planteaza campanula

Plantarea pentru campanula de gradina se poate face in orice perioada din an, din martie pana in noiembrie. Plantarea se face cu tot cu solul din ghiveci in gropi udate bine inainte. Solul pentru campanula de gradina trebuie sa fie unul normal, dar cu o buna capacitate de drenare a apei. Poti semana si seminte, direct in gradina, tot din martie incolo. Planta se dezvolta viguros din seminte daca are conditii bune.

Daca zona in care locuiesti nu iti permite sa plantezi Campanula direct in curte, atunci alege una la ghiveci.

Campanula este extrem de usor de cultivat in interior. Ea are nevoie de temperaturi cuprinse intre 15-16 grade C (daca sunt mai mari, trebuie stropita cu apa), sol umed, dar fara apa in farfurie si multa lumina. Dar, atentie! Nu suporta soarele direct.

Se simte bine la racoare si caldura moderata. In perioada iernii, are nevoie de o perioada de repaus, astfel ca trebuie sa beneficieze de un loc racoros si ferit de inghet.

Udarea campanulei

In perioada de crestere si dezvoltare, se uda mai des, dar nu ii trebuie multa apa, pentru ca excesul de umezeala duce la putrezirea radacinilor. Iarna, pamantul se pastreaza aproape uscat.

Campanula este ideala pentru a fi folosita in amenjarea bordurilor sau rocariilor.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului