Plante de gradina

#bromelia #plante de gradina #ingrijire plante de gradina

Bromelia, planta care se adapteaza cel mai usor in apartament

Poate ca de multe ori te-ai intrebat care sunt plantele ideale pentru un apartament. Unele de care sa nu-ti fie frica sa le lasi in balcon. Ei bine, bromelia este una dintre ele. Este planta care adora caldura, dar si apa in egala masura si care nu suporta variatiile mari de temperatura.

Bromelia se simte bine acolo unde temperturile nu scad sub 15 grade, dar specialistii spun ca temperatura medie confortabila a acestei plante este cuprinsa undeva intre 22 si 27 de grade.

Bromelia, aspect exterior deosebit

Dincolo de aceste caracteristici, bromelia este ideala pentru un apartament si datorita aspectului ei exterior. Bromeliile sunt plante orignare din zona tropicala si subtropicala si uimesc prin frumusetea florilor sale, colorate in nuante vii precum rosu, violet, roz, albastru, galben, etc. In mediul lor natural, bromeliile cresc de obicei agatate sau fixate pe alte plante, de aceea pot primi titlul de epifite.

Iarna, toate plantele necesita un loc luminos. Perioada de crestere dureaza din martie pana in august-septembrie, timp in care zilnic plantele trebuie udate cu apa, de preferat de ploaie.

Totdeauna, centrul plantei, palnia ei, trebuie umpluta cu apa. Practic, se recomanda udarea la aproximativ 4-5 zile, direct in rozeta de frunze, folosindu-se o cantitate moderata de apa.

Cum trebuie sa ai grija de bromelie!

In perioada martie-iulie, pamantul trebuie ingrasat saptamanal. Cand planta parcurge perioada de odihna, octombrie-februarie, nu se mai uda abundent, iar apa din palnie se indeparteaza pentru a evita putrezirea.

Transplantarea se face primavara. Fiecare planta infloreste o singura data, dar de cele mai multe ori, produc noi plante, asa-zisii pui. Cel mai potrivit amestec de pamant este format din: pamant de frunze, turba grosiera, radacini de feriga tocate si carbune de lemn cu pH de 4-4,5.

Bromelia este o planta rara si pretentioasa, dar merita tot efortul pentru a o avea in apartamentul tau.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului