Plante de gradina

#plante de gradina #plante #aspirina #ingrijire plante

Aspirina are efect magic asupra plantelor si legumelor

Vara ne ofera ocazia sa ne bucuram de culorile din gradina noastra. Pe masura ce infloresc florile iar legumele si zarzavaturile isi fac simtita prezenta parca si gradinile prind viata.

Problema este ca pentru a le pastra mereu frumoase si viguroase trebuie sa apelezi la cateva trucuri. Putina lume stie ca banala aspirina reprezinta un remediu foarte bun.

Aspirina contine un ingredient activ numit acid acetilsalicilic, care sporeste sistemul imunitar al plantelor, ajutandu-le sa lupte impotriva atacurilor microbiene. Astfel, gradinarii pot pulveriza pe plante o solutie din tablete de aspirina amestecate cu apa distilata. Aspirina este deosebit de eficienta in lupta impotriva bolilor si protejeaza in special rosiile si cartofii. De asemenea, se pot inmuia semintele in solutia de aspirina chiar inainte de insamantare pentru a imbunatati germinarea.

Aspirina folosita in exces poate arde plantele!

Cu toate acestea, trebuie sa fii atent atunci cand folosesti aspirina in gradina, deoarece folosita in cantitati prea mari poate arde sau deteriora plantele. Utilizarea necorespunzatoare poate duce la aparitia de pete maronii care le face sa para ca au frunzis ars.
Doza corecta de aspirina nu ar trebui sa fie mai mult de o tableta pentru fiecare litru de apa. Gradinarii spun ca pentru rezultate bune, cel mai bine este sa folosesti apa distilata.

Plantele care se bucura cel mai mult de beneficiul aspirinei

Este recomandat sa pulverizezi solutia dimineata, deoarece plantele tind sa absoarba atunci cel mai bine. Totodata, pulverizarea dimineata te ajuta sa eviti daunarea insectelor benefice, cum ar fi albinele si alte polenizatoare, care sunt active mai tarziu.

Rosiile, ardeii, cartofii si vinetele beneficiaza cel mai mult de efectul aspirinei.

La Universitatea din Rhode Island, gradinarii au realizat o solutie care conținea patru comprimate de aspirina zdrobite si 15 litri de apa. Apoi au pulverizat solutia in gradinile de legume la fiecare trei saptamani de-a lungul sezonului de crestere.

La sfarsitul sezonului, au descoperit ca plantele tratate au crescut mai repede si au fost mai fructuoase decat grupul care a fost lasat netratat. Ei au concluzionat ca aspirina conduce la cresterea continutului de vitamina C, dar si la o creștere mai rapida a plantelor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului