Plante de gradina

#arbusti #gard viu #arbusti cu flori

Arbusti cu flori pentru gardul viu

Iti doresti sa renunti la gardul metalic, ruginit si sa il inlocuiesti, la venirea primaverii, cu unul viu? Afla ca ai la dispozitie o serie de flori spectaculoase pe care ii poti folosi pentru a-ti delimita curtea si gradina.


1. Liliacul


Liliacul este renumit pentru florile sale mov, roz sau albe, frumos parfumate, care apar primavara. Anumite varietati de ale acestuia, cum ar fi liliacul pitic coreean, liliacul Miss Kim sau liliacul George Eastman, nu depasesc inaltimea de 3 metri, de aceea pot fi folosite cu succes ca gard viu . In plus, de retinut ar fi faptul ca unele specii noi sunt mai putin predispuse la aparitia mucegaiului pulverulent, una dintre cele mai mari probleme ale liliacului.


2. Caryopteris


Caryopteris este o planta cu flori albastrii sau mov si frunze verde-gri, care infloreste in luna septembrie. Cateva dintre varietatile sale prezinta frunzis variegat sau auriu. Caryopteris face fata cu brio perioadelor de seceta si atrage fluturi, de aceea ar putea fi o alegere buna pentru gardul viu . Nu depaseste inaltimea de 1,5 metri.


3. Weigela


Weigela este un arbust cu flori frumoase, ale caror culori variaza de la alb la roz, rosu si chiar galben. Creste sub forma de tufa si infloreste de la sfarsitul primaverii pana toamna. Atinge o inaltime maxima de 2 metri. Un arbust care decoreaza si prin frunze, care pot fi si variegate, Weigela atrage pasari cantatoare, astfel incat se numara printre preferintele gradinarilor interesati sa atraga fauna in spatiul din jurul casei.


4. Trandafirul arbust


Trandafirul arbust este o planta rezistenta, cu flori deosebite, raspandita si preferata in lumea intreaga datorita faptului ca este mai usor de ingrijit in comparatie cu alte specii de roze. Astfel, rezista si la temperaturi scazute sau foarte ridicate si, chiar si in cazul in care florile au de suferit din cauza conditiilor vitrege, trandafirul arbust va oferi curand o noua serie de flori parfumate . In plus, face fata cu brio si bolilor. Trandafirul arbust, cu o inaltime de maxim 1,5 metri si o latime de circa 1 m, reprezinta o alta alegere inspirata pentru gardul viu.


5. Potentilla fruticosa


Potentilla fruticosa este un arbust cu flori crem, galbene sau portocalii care apar de-a lungul intregii veri. Se dezvolta rapid si neregulat, dar poate fi tuns la inceputul primverii, fara ca perioada de inflorire sa fie afectata. Atinge o inaltime de circa 1 m si face fata secetei, chiar si prelungite. Potentilla fruticosa este folosita adesea la decorarea gradinilor, inclusiv ca parte componenta a unui gard viu.


6. Kolkwitzia amabilis


Un arbust superb, Kolkwitzia amabilis are crengi lungi si arcuite, presarate cu o puzderie de flori minuscule, de culoare roz. Infloreste in mai-iunie si atinge o inaltime de maxim 2,5 m, cu o latime de circa 2,5 - 3,5 m. Kolkwitzia amabilis prefera zonele insorite, dar tolereaza si penumbra. Arbustul se poate dezvolta atat solitar, cat si in grupuri, putand fi inserat in gardul viu.

Sursa foto: thegardengeeks.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare