Plante de gradina

#primavara #flori #magnolia #liliac

Arbusti care infloresc primavara

Primavara se apropie rapid, iar gradina ta urmeaza sa isi schimbe total aspectul, sa prinda viata si culoare. Iata cativa dintre cei mai frumosi arbusti care infloresc primavara si pe care ar fi bine sa ii ai in spatiul tau verde de relaxare.


Magnolia


Magnolia este unul dintre cei mai frumosi arbusti care infloresc primavara – aspectul sau atrage  fara indoiala toate privirile.


Magnolia se dezvolta cel mai bine in plin soare, insa poate inflori si daca se afla intr-un loc partial umbrit Exista totusi riscul ca ramificatiile si florile sa fie putine.


Magnolia trebuie sa fie ferita de vant si curenti de aer , iar udarea trebuie facuta saptamanal daca vremea este secetoasa. Atentie insa, magnolia are nevoie de un sol bine drenabil pentru ca altfel radacinile sale pot fi inecate.


Liliacul


Liliacul este recunoscut pentru florile sale mov si pentru mirosul sau aromat, inconfundabil. Acesta prefera si are nevoie de cel putin 6 ore de soare direct in fiecare zi pentru a inflori la capacitate maxima.


Liliacul trebuie udat de o singura data pe saptamana, insa indiferent de temperaturile de afara, acesta nu trebuie udat in exces. Totusi, nu uita ca udarea excesiva este la de daunatoare ca si lipsa apei.


Forsythia


Forsythia este cel mai des intalnit arbust care infloreste primavara devreme si are o infatisare deosebita in fiecare an. Acesta are florile de culoare galben aprins si iese in evidenta de la sute de metri tocmai datorita coloritului sau viu.


Chiar si un singur de astfel de arbust va schimba complet aspectul gradinii tale, iar necesitatile sale de ingrijire sunt reduse.


Chaenomeles speciosa


Este un arbust splendid care poate atinge si 1.5 m metri inaltime si care tolereaza intr-o anumita masura umbra, insa produce mai multe flori si fructe sub razele soarelui. Acesta prefera solul bine drenat si usor umed, insa planta se dezvolta fara prea mari dificultati in aproape orice sol.
Chaenomeles speciosa nu are mari pretentii in ceea ce priveste udarea – aceasta trebuie sa fie mai abundenta in primul an de la plantare in caz de an secetos, insa dupa aceasta perioada, arbustul se multumeste doar cu apa de ploaie.


Viburnum


Viburnum este un arbust care se evidentiaza prin ciorchinii sai cu fructe rosii. Aceasta planta se dezvolta foarte mult, ajungand cu usurinta la inaltimea de 4 metri. Este stufoasa, are un aspect rotunjit, vesnic verde, cu flori albe tubulare, parfumate, care rasar in mijlocul  primaverii.



 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului