Plante de gradina

#gradina flori #flori toamna #flori

9 flori care infloresc toamna in gradina ta

 

Vara a trecut, dar te poti bucura in continuare de spectacolul culorilor in gradina ta. Si asta pentru ca si toamna vine cu spectacolul ei, care iti va incanta privirea.

Florile de toamna care infloresc in orice gradina

Anemonele japoneze (Robustissima)

Sunt plante ravisante cu frunze in nuante de verde inchis care creeaza cel mai frumos contrast cu florile sale mari in nuante de alb pur.

Crizantema (Chrysanthemum), margareta de toamna

Este o planta perena din familia Astraceae si este inrudita cu dalia si galbenelele. Sunt aproximativ 30 de specii de crizanteme. Ele sunt cultivate, de obicei, in gradini dar si in ghivece. Cresc pana la 50 – 150 cm inaltime, cu flori mari, frumos colorate. Crizantemele sunt foarte rezistente si nu sunt deloc pretentioase, de aceea sunt frecvent folosite in amenajarea gradinilor.

Aster (Aster)

Aceasta floarea are forma de steluta. Se mai numeste si Ochiul boului si este foarte rezistenta.  Florile au nuante de roz, albastru, de mov sau de alb.

 Yuca de gradina (Yucca Filamentosa)

Este o planta ornamentala deloc agresiva, care infloreste foarte des si care are cele mai frumoase flori in nuante de alb.

Dalia (Dahlia)

Aceasta este o planta spectaculoasa pentru gradina, foarte colorata. Este una dintre vedetele toamnei. Dalia nu infloreste doar in acest anotimp. Florile dureaza din vara pana cand vine inghetul. Acestea pot fi simple sau batute, rotunde, sau cu petale ascutite, colorate in alb, galben, multe nuante de rosu sau de mov.

Trandafirul (Rosa)

Nu degeaba este numit "Regele florilor." El este la fel de frumos atat vara cat si toamna si este un simbol al frumusetii, al pacii si un deosebit dar al naturii. De aceea, trandafirul este nelipsit din gradinile pasionatilor de horticultura. 

Mielareaua (Vitex Agnus Castus) sau Fructul Castitatii

In aceasta perioada, acesta ofera un minunat spectacol in nuante de albastru, cu flori pozitionate la fel ca boabele de struguri.

Brandusa de toamna (Colchicum autumnale)

Brandusele sunt plante perene Geofite, plante native care se inmultesc cu bulbi si au inaltimi de pana la 15 cm. Le vezi foarte des primavara sau toamna pe campii sau in gradini in culorile alb, mov, roz si galben. Acestea pot fi cultivate atat in gradina cat si in ghivece.

Gladiola (Gladiolus)

Este o adevarata incantare pentru ochi. O planta superba, foarte eleganta, o alegere clasica pentru a obtine un veritabil curcubeu in gradina. Gladiola este foarte apreciata pentru florile sale in culorile alb, rosu, portocaliu, roz, visiniu sau diferite nuante ale acestora.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului