Plante de gradina

#flori cu bulbi #lalele #plante de gradina

7 soiuri de lalele care infloresc ani la rand

Toamna reprezinta acea perioada in care iti iei ramas bun de la culorile bogate si parfumul gradinii tale de vara. Totusi, nu este necesar sa iti abandonezi complet gradina! Acum este momentul sa o planifici pe cea de anul viitor, pe care o poti imbogati cu o multime de flori cu bulbi. Iubesti lalelele? Iata cateva varietati care iti vor colora gradina ani la rand!

Desi sunt frumoase, delicate si au un colorit extrem de variat, lalelele au si reputatia de a lasa goluri in gradina de flori dupa cativa ani de inflorire constanta. Cu toate acestea, o selectie atenta a varietatilor de lalele si o ingrijire corespunzatoare iti pot asigura o bogatie de lalele frumoase mult timp de acum incolo.

Tine cont ca orice varietate de lalea va avea o dezvoltare mai armonioasa daca ii vei aseza bulbul intr-un sol cu un drenaj bun, la o adancime mai mare (circa 20 - 25 cm) decat cea standard.


1. Laleaua Olympic Gold


Soiul Olympic Gold este inclus in clasa Darwin Hybrid, una dintre cele mai rezistente grupuri de lalele perene. Olympic Gold este o varietate cu flori de un galben stralucitor, cu striatii rosiatice. Infloreste de la mijlocul primaverii pana catre sfarsitul ei si atinge o inaltime de aproximativ 60 cm.


2. Laleaua Perppermint Stick


Tulipa clusiana Peppermint Stick este o lalea al carei aspect aminteste de acadelele colorate care impanzesc balciurile. Florile sale sunt alcatuite din petale colorate alternativ in roz si alb, intocmai ca o acadea! Tulipa clusiana Peppermint stick este un soi de dimensiuni reduse - atinge o inaltime de maxim 25 cm - ce infloreste de la inceputul primaverii pana catre mijlocul sezonului.



Foto: bhg.com


3. Laleaua Red Hunter


Odata ce achizitionezi laleaua Tulipa batalinii Red Hunter, poti considera ca te afli in posesia florii perfecte! Pe langa faptul ca este o planta perena rezistena, laleaua Red Hunter iti va colora gradina in nuante de rosu intens, impletite cu tonurile de verde-albastrui ale frunzelor. Acest soi de lalea atinge o inaltime de aproximativ 25 cm.



Foto: imageria.com


4. Laleaua White Triumphator


Soiul White Triumphator va da o nota de puritate si gingasie gradinii tale de flori, datorita petalelor sale de un alb imaculat, similare celor de crin. White Triumphator este un soi rezistent ce atinge o inaltime de circa 60 cm.


5. Laleaua Toronto


Lalelele din soiul Toronto iti vor colora gradina in nuante de roz coral si verde intens, presarat cu pete maronii. Soiul Toronto infloreste la mijlocul primaverii si atinge o inaltime de aproximativ 35 cm.



Foto: tulipworld.com


6. Laleaua Ad Rem


Soiul Ad Rem incanta prin aspectul delicat al petalelor sale, dar si prin coloritul lor, in nuante de rosu-orange. Aceasta lalea rezistenta infloreste de la mijlocul primaverii pana spre finele sau si nu depaseste inaltimea de 50 - 55 cm.


7. Laleaua Lilac Wonder


Florile de Tulipa bakeri Lilac Wonder iti vor aminti cu siguranta, datorita coloritului lor, de cele ale liliacului. In plus, violetul petalelor de Lilac Wonder se transforma in galben intens in partea inferioara. Aceasta varietate de lalea, de numai 15 - 20 cm, infloreste la mijlocul primaverii.



Foto: aprilheline.wordpress.com

Poza principala: twentyfouratheart.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare