Plante de gradina

#plante #capsuni #crini #bujor #jad #crizanteme #trifoi #plante binefacatoare #bambuz

7 plante cu virtuti binefacatoare

Plantele sunt diferite atat in ceea ce priveste aspectul, cat si simbolistica. In anumite culturi si potrivit unor vechi traditii, pe langa rolul lor decorativ, plantele au si numeroase virtuti binefacatoare. Unele aduc noroc, iar altele sanatate. Iata cateva dintre cele mai populare plante care au virtuti la care nu te-ai fi gandit niciodata:

1. Capsunii

Este suficient doar sa asezi cateva frunze de capsuni prin casa ta pentru a atrage fericirea. Cel putin asa spune o veche traditie, care a reusit sa reziste pana astazi.

2. Bambusul

Celebrul bambus a fost, de-a lungului timpului, inzestrat cu numeroase virtuti. Se spune despre aceasta planta ca aduce sanatate, bogatie, fericire si iubire. In functie de numarul de tulpini, bambusul are semnificatii diferite:

  • 2 tulpini aduc dragoste si noroc
  • 3 tulpini aduc fericire, viata lunga si avere
  • 4 sa nu pui niciodata in vaza, deoarece aduc energie negativa
  • 5-7 tulpini aduc sanatate
  • 6 sau 8 tulpini aduc avere
  • 9 tulpini aduc bunastarea
  • 10 tulpini implinesc dorinte
  • 21 de tulpini aduc sanatate si bogatie

3. Crizantemele

Crizantemele sunt alte plante care au numeroase beneficii. Astfel, daca pui cateva petale de crizantema intr-un pahar cu vin, acestea iti vor asigura o viata lunga si sanatoasa.

4. Trifoiul

Trifoiul este bine-cunoscut pentru faptul ca aduce noroc. Asadar, orice persoana care gaseste un trifoi cu patru frunze va fi norocoasa toata viata.

5. Crinii

Se spune ca, daca amesteci crinii cu florile de lotus, vei aduce norocul si puritatea in gradina si in casa ta. Crinii sunt, totodata, niste plante ornamentale superbe, care iti vor improspata gradina si ii vor da un aer elegant.

6. Jadul

Planta de jad iti poate aduce bani si prosperitate in viata, asa ca nu ezita sa o plantezi in gradina ta sau sa o pui la loc de cinste in casa. Imediat ce aceasta va inflori, norocul iti va surade la fiecare pas.

7. Florile de bujor

Daca esti in cautarea sufletului-pereche, atunci gradina ta trebuie sa fie plina cu bujori. Cei roz iti vor aduce cu siguranta dragostea mai aproape de tine si, in plus, au si un parfum incantator, foarte subtil si proaspat.

Sursa foto: cartitaplimbareata.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului