Plante de gradina

#arbusti #flori #amenajare gradina #plante gradina

5 tipuri de arbusti, ideali pentru amenajarea gradinii

In decorarea armonioasa a unei gradinii, florile, arbustii si arborii formeaza o pereche de nedespartit. Pentru ca peisajul sa fie incantator, este nevoie ca toate elementele de design sa fie combinate si asezate in mod profesionist. Asadar, arbustii pe care ii alegi pentru amenajarea gradinii trebuie sa se poata adapta la conditiile de mediu, la tipul de sol si la pozitia lor intre celelalte plante din gradina. Iata cateva tipuri de arbusti pe care ii poti folosi in designul peisagistic.


1. Cimisirul

Cimisirul este printre cei mai folositi arbusti in amenajarea gradinilor. Acesta se dezvolta cel mai bine in locurile umbroase, insa poate supravietui si la soare. Cimisirul poate lua diferite forme (rotund, unghiular etc), astfel incat peisajul din gradina sa fie cat mai interesant. Mai mult decat atat, cimisirul este una dintre cele mai longevive plante, poate trai pana la 600 de ani.


2. Liliacul

Liliacul este un arbust care poate ajunge pana la sapte metri. Are ramurile drepte si trunchiul putin muchiat. Planta infloreste primavara, iar florile de culoarea lavandei emana un miros placut. Exista si anumite specii hibrid care fac flori albe sau rosii. Pentru a se dezvolta in mod armonios, liliacul are nevoie de cat mai multa lumina de la soare.


3. Dafinul

Dafinul, cunoscut si sub numele de laur, este un arbust aromatic, care ajunge pana la 10 - 18 metri inaltime. Se dezvolta bine atat in zonele umbroase, cat si in cele cu multa lumina. Frunzele au marginile dantelate si usor curbate. Datorita aspectului sau minunat, dafinul este unul dintre cei mai folositi arbusti in amenajarea gradinii.


4. Rhododendron

Rhododendron face parte din familia Ericaceae si cuprinde aproximativ 1.000 de specii de arbori si arbusti. Denumirea Rhododendron provine din limba greaca, "rodon" insemnand trandafir iar "dendron" copac. Frunzele acestei plante sunt mari, iar florile - care infloresc in sezonul cald - au forma unei trompete.


5. Ienupar

Ienuparul este un conifer care apartine genului Juniperus din familia Cupressaceae, fiind un arbust vesnic tanar. Este o planta rezistenta la daunatori si seceta si se adapteaza oricaror conditii climatice.



Sursa foto: landscape240.blog.fc2.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului