Plante de gradina

#flori #trandafiri #plante de gradina #trandafiri de gradina #ingrijire trandafiri

5 sfaturi pentru ingrijirea corecta a trandafirilor de gradina

Ingrijirea trandafirilor nu este o treaba deloc usoara, oricat de mult iubesti aceste flori. Foloseste trucurile de mai jos pentru a cultiva corect gingasele roze, dar si pentru a le feri de boli.

1. Pregateste-le solul

Spatiul din gradina in care iti asezi trandafirii trebuie sa fie expus la soare cel putin opt ore pe zi. Aproape toate varietatile de roze au sanse sa creasca in gradina ta daca inainte de a le planta vei pregati solul. Sapa gropi de 40-45 de centimetri in locurile unde vei planta trandafirii si elimina tote pietrele care le-ar putea incomoda dezvoltarea radacinilor.

Umple groapa cu apa pentru a verifica drenajul. Dupa scurgerea apei, arunca in groapa un strat de frunze uscate, stropeste-le abundent si apoi acopera cu pamant pentru a crea un strat de ingrasamant natural.

2. Protejeaza-i de vant

Curentii de aer usori sunt benefici pentru dezvoltarea trandafirilor. Expunerea la vant puternic ii poate distruge insa. Inconjoara tufele de trandafiri cu alveole protectoare din gard viu pentru a le feri de vant. Nu aseza aceste aparatori in zona sudica a tufei, expunerea la soare este esentiala pentru trandafiri.

3. Tunde-i constant

Indeparteaza odata la trei luni lastarii rasariti in partea de jos a tulpinei. Aspectul tufei de trandafiri trebuie sa denote eleganta. Tunde constant partile aeriene ale trandafirului odata ce si-a scuturat floarea.

4. Indeparteaza florile uscate

Indepartarea florilor uscate de trandafir se practica pentru a pastra careacteristicile soiului. Este mai util sa folosesti o foarfeca de gradinarit in loc sa ii rupi cu mana. Taietura foarfecii se vindeca mai repede si nu permite atacul microorganismelor asupra trandafirului.

5. Fereste-i de boli

Daca ai indeplinit cerintele de baza - sol afanat, udari constante, expunere la soare - ai sanse ca trandafirii din gradina ta sa se dezvolte foarte bine. Preventiv, indeparteaza de langa tulpina lor frunzele uscate cazute din tufa. Acestea pot raspandi boli precum fainarea sau rugina frunzelor.

Sursa foto: newhomesrule.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare