Plante de gradina

#plantare bulbi #bulbi #amenajare gradina #plante de gradina

5 secrete pentru a planta bulbii preferati

Vrei sa ai cele mai frumoase flori si cele mai sanatoase legume in gradina? Plantarea bulbilor este un proces extrem de important, care necesita insa foarte multa atentie si punerea in practica a catorva secrete. Iata cum poti planta eficient si corect bulbii preferati:


1. Alege bulbi de calitate

Cel mai important pas pentru a obtine roade perfecte este sa alegi bulbi de calitate. Uita-te dupa cei care sunt mai mari si mai fermi. Evita sa cumperi bulbi moi sau care prezinta urme de mucegai pe ei. Cu cat sunt mai mari, cu atat bulbii vor inflori mai repede si mult mai des in comparatie cu cei mici, din acelasi soi.


2. Alege locul potrivit

Chiar daca bulbii sunt sanatosi, plantarea lor va fi una esuata daca acestia sunt pusi in locul nepotrivit. Cauta sa ii pui in locurile in care acestia primesc caldura soarelui cel putin sase ore pe zi si au un pamant bogat, foarte nutritiv. Daca vrei sa plantezi bulbi de un soi pe care nu l-ai mai incercat pana acum, cauta cat mai multe informatii despre mediul de care au nevoie pentru a creste sanatos.


3. Alege momentul potrivit

Bulbii care infloresc primavara, cum ar fi lalele si narcisele, trebuie plantati in luna septembrie sau octombrie, cand temperatura solului a scazut. Florile care infloresc vara, precum gladiolele sau Dahlia, trebuie plantate primavara, dupa ce a trecut pericolul de inghet. Asadar, ai mare grija si la momentul in care alegi sa plantezi bulbii, deoarece temperaturile joaca un rol extrem de important in germinarea si cresterea plantelor.


4. Planteaza-i suficient de adanc

Nu stii cat de adanc sa plantezi bulbii? Nu esti singura persoana care se intreaba asta. Multi gradinari se confrunta cu aceasta dilema. In general, bulbii se planteaza intr-o groapa care sa fie de doua sau trei ori mai mare decat bulbul. Deci, daca ai un bulb inalt de 3 cm, sapa o groapa de 6-9 cm. Ai grija insa, pentru ca exista intotdeauna exceptii, asa ca citeste cu atentie instructiunile de pe ambalajele bulbilor.


5. Fereste-i de daunatori

Pentru ca bulbii sa creasca sanatos, trebuie in primul rand sa ii feresti de daunatori. Buruienile care cresc de langa ei nu doar ca le mananca din substantele nutritive, dar atrag si daunatorii. Pentru a preveni cresterea acestora raspandeste deasupra bulbilor 2-3 cm de rumegus. Bulbii vor trece cu usurinta prin el, insa buruienile, nu.



Sursa foto: bhg.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului