Plante de gradina

#orhidee #flamingo #plante de interior #plante tropicale #pasarea paradisului #bormeliada #cordiline

5 plante de interior tropicale, surprinzatoare

Vrei sa creezi o atmosfera exotica in casa ta, care sa te relaxeze si sa te poarte mereu cu gandul ca te afli intr-o tara indepartata, salbatica, in plina natura? Cea mai simpla maniera de a obtine rapid si ieftin acest lucru sunt plantele de interior tropicale. Acestea se adapteaza foarte bine intr-un mediu de interior, calduros, fara sa aiba nevoie neaparat de foarte multa lumina. Plantele tropicale se dezvolta, de asemenea, foarte bine in apartament, chiar daca nu au o umiditate destul de mare, precum in mediul lor natural. Iata cateva plante de interior tropicale, incantatoare, care infrumuseteaza rapid orice casa:


1. Flamingo

Flamingo, sau Anthurium, este o planta tropicala foarte eleganta, ideala pentru spatiile interioare. Florile sale sunt impunatoare si stralucitoare si se prezinta si intr-o gama foarte variata de soiuri. Desi sunt mai greu de intretinut, florile Flamingo sunt o incantare pentru orice spatiu neutru, lipsit de culoare.

2. Pasarea paradisului

Pasarea paradisului este una dintre cele mai populare si surprinzatoare plante tropicale din lume. Are o cromatica uimitoare, in nuante de albastru si portocaliu, si se dezvolta foarte bine intr-un mediu interior.

3. Bromeliads

Bromeliads sunt cel mai usor de intretinut, dintre toate plantele tropicale. Acestea cresc foarte bine in ghivece si sunt mult mai toleranta la mediul interior decat orice alte plante luxuriante cu frunze.
 

4. Cordiline

Cordiline, sau Cordyline australis, cunoscuta si sub numele de copacul varza, este o planta tropicala cu frunze opulente, pline de culoare, intr-o gama variata de nuante, care, cu o ingrijire adecvata, pot oferi un accent indraznet oricarui spatiu interior.

5. Orhideele

Orhideele sunt cele mai variate plante din lume. Ele se gasesc atat in deserturi cat si in padurile tropicale. Cele mai frumoase soiuri sunt cele tropicale si subtropicale, deoarece infloresc mult mai des. Se adapteaza rapid la mediul interior si sunt usor de intretinut.



Sursa foto: Pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare