Plante de gradina

#brad de Craciun in ghiveci #brad ghiveci #brad de craciun

5 motive sa optezi pentru un brad crescut in ghiveci

In fiecare an de Craciun, bradul vesnic verde aduce bucurie in casele si sufletele noastre. Fie prin mirosul sau atmosfera pe care o creeaza, fie prin semnificatia lui, bradul este un element nelipsit din amintirile noastre de iarna. Face parte din traditia acestei sarbatori si ne aminteste de bucuria din copilarie, la care ne gandim cu multa nostalgie.

Unii dintre noi prefera brazii artificiali, iar altii pe cei naturali. Insa cea mai buna metoda de a te bucura de un brad de Craciun este sa alegi unul crescut in ghiveci, sa te bucuri de el de sarbatori, ca mai apoi sa-l readuci in spatiul natural, plantandu-l la loc.

O alegere ecologica

Unul dintre motivele pentru care ar trebui sa alegi un bradut in ghiveci este ca in acest fel ajuti natura. Oricat de mult ne-ar placea brazii naturali, taierea lor devine un adevarat fenomen, care pe priveste pe noi toti. De regula, bradul de Craciun este cumparat pentru cateva saptamani, dupa care ajunge la gunoi sau la reciclare. Brazii crescuti in ghiveci sunt o alegere ecologica si se integreaza perfect in trendul eco din ce in ce mai popular de cativa ani încoace.

Sarbatori pline de emotie

Un alt motiv ar fi faptul ca acest tip de brad ofera mai mult farmec sarbatorilor de iarna. Acestea vor avea o insemnatate mai mare, stiind ca bradutul din casa va trai si dupa aceea in natura, acolo unde ii este locul. Pentru multi dintre noi, aruncarea bradului de Craciun este o amintire tare trista. Daca am putea sa-i revedem, undeva in natura, brazii copilariei noastre ar trezi emotii intense.

Natura la tine acasa

In plus, pomii vii nu fac atat de multa mizerie in casa precum unul care nu mai are radacina si incepe sa se usuce. Nu cad atat de multe ace pe covor si mirosul este mai puternic decat al unui brad deja taiat. Iar dupa ce sarbatorile trec, te poti bucura in continuare de el in gradina unde a fost replantat.

Prilej de bucurie in familie

Sa ai un brad in ghiveci de sarbatori aduce membrii familiei mai aproape. Momentul replantarii aproape de casa, in gradina, sau intr-un loc special din natura, poate fi unul de reunire a intregii familii. Copiii, insa nu doar ei, adora experienta de a planta bradul de Craciun si de a-l redescoperi cateva luni sau cativa ani mai tarziu.

Responsabilitate fata de natura

Un brad creste mare in ani sau zeci de ani, iar frumusetea lui are de suferit daca nu este ingrijit cum trebuie. Insa acest lucru ne responzabilizeaza si pe noi, dar si pe cei mici care vor invata sa iubeasca si sa respecte natura. Prin alegerea unui brad natural crescut in ghiveci, pot fi redescoperite amintiri magice de fiecare data cand bradutul este revazut.

Asadar, cel mai bine ar fi sa optam pentru bradutii in ghiveci, care ne permit sa ne bucuram de un Craciun cu traditie si pe care ii putem reda, mai apoi, naturii.

Unde gasim brazi crescuti in ghiveci?

Asa cum ne-a obisnuit in ultimii ani, in luna decembrie Floria.ro propune brazi de Craciun crescuti in ghiveci, un manifest pentru pastrarea traditiei mirosului de brad natural de Sarbatori, fara insa a taia brazii.

Floria.ro comercializeaza exclusiv brazi crecuti in ghiveci, din soiul Picea Omorika, cea mai buna calitate de pe piata. Este un soi de brad rezistent, cu crengi dese si simetrice, apreciat in toata lumea si considerat unul dintre brazii favoriti de Craciun. Acestia au sanse de aproape 100% sa supravietuiasca atunci cand sunt replantati in natura, in conditii prielnice.

Sursa foto: saga.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului