Plante de gradina

#gradinarit #flori #plante de gradina #sfaturi gradinarit #inflorire plante #flor gradina

5 motive pentru care nu-ti infloresc plantele. Iata ce trebuie sa faci!

Pana si cel mai rabdator gradinar poate fi cuprins de dezamagire daca plantele sale nu fac florile asteptate cu atata nerabdare. Insa in spatele deziluziei s-ar putea sa stea cateva greseli de incepator. Iata care sunt cele mai comune cauze pentru care plantele refuza sa infloreasca!

1. Nu au ingrasamant

Fertilizarea solului este o operatiune pe care trebuie sa o duci la indeplinire constant, insa tine cont ca lipsa florilor sau aspectul neingrijit al unei plante nu tine intotdeauna de fertilizarea solului. Exista si alte cauze care trebuie luate in calcul.

2. Le-ai taiat in afara sezonului

Odata ce te-ai apucat de gradinarit trebuie sa te obisnuiesti cu ciclul de viata al plantelor pe care le-ai sadit in gradina si in ghivecele din casa. Si, mai presus de toate, trebuie sa respecti acest calendar. Taierile efectuate in afara sezonului pot deterioara plantele si arbustii din gradina ta. Liliacul, arbustul Ploaia de aur (Forsythia) si hortensiile clasice isi pregatesc mugurii pentru sezonul viitor cu un an inainte. Deci, este esential sa stii cand, cat si ce sa tai de la plantele pe care le ingrijesti.

3. Ai sadit plante firave

Inflorirea plantelor din gradina ta tine si de varsta acestora. Chiar si plantele anuale, care ar trebui sa izbucneasca intr-o explozie florala inca din primul an au nevoie de cateva luni de viata pentru a ajunge la maturitate. Plantele perene si bianualele isi intarzie inflorirea cu cel putin un an. Poti scapa de acest neajuns daca alegi sa cumperi plante mature care odata transplantate in gradina ta vor inflori din primul sezon.

4. Nu le-ai expus corect la soare

Toate plantele au nevoie de lumina pentru a-si realiza procesul de fotosinteza si a se maturiza. Verifica specificatiile pentru fiecare tip de planta din gradina ta si vezi daca pozitionarea ei in raport cu luminozitatea si expunerea la soare este potrivita cu cerintele plantei. In multe cazuri, plantele care au nevoie de cat mai multa lumina si caldura amana inflorirea daca sunt plasate in zone semiumbrite.

5. Atentie la ravagiile iernii

O iarna fara precipitatii, dar cu temperaturi foarte scazute poate face ravagii in randul florilor din gradina. Ai grija intotdeauna sa le plantezi la adancimea corecta. Protejeaza bulbii plantelor de primavara depozitandu-i intr-un loc uscat pe timp de iarna si pregateste din timp rezerve de plante in cazul in care gerul devastator a facut ravagii in gradina ta.

Sursa foto: sacredmargins.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului