Plante de gradina

#daunatori #intrebuintari #plante gradina #scortisoara

5 intrebuintari ale scortisoarei pentru a mentine sanatoase plantele de gradina si pe cele din casa

 

Datorita capacitatii sale de a proteja impotriva ciupercilor si a hranirii solului, scortisoara este un aliat excelent pentru gradinarit.

Scortisoara este un ingredient folosit inca din cele mai vechi timpuri atat in gastronomie cat si in medicina naturala. Cu toate acestea, putini stiu ca este si un excelent aliat pentru a mentine sanatoase plantele de gradina, fara a fi nevoie de substante chimice.

Desi exista ingrasaminte si pesticide care pastreaza gradina in conditii optime, multi utilizeaza scortișoara ca substitut. Este 100% ecologic si sigur.

Cum se mentin plantele de gradina sanatoase folosind scortisoara

Control asupra daunatorilor

Datorita aromelor si proprietatilor intepatoare, acest ingredient tine departe tantarii si furnicile care dauneaza plantelor.

Ia cantitatea de pudra de scortisoara pe care o consideri necesara si raspandeste-o in jurul plantelor sau in orice alt loc unde insectele sunt concentrate. Repeta operatiunea la fiecare 2 sau 3 saptamani.

Indepartarea ciupercilor

Pentru a mentine sanatoase plantele de gradina este esential sa ai un produs care sa le pastreze fara ciuperci. Datorita compusilor sai antifungici si dezinfectanti, scortisoara le poate proteja impotriva acestor microorganisme.

Presara scortisoara pe zonele plantei care prezinta semne evidente de mucegai sau ciuperci. Si poti repeta dupa cateva zile daca acestea nu dispar.

Protejarea plantelor comestibile

Nimeni nu doreste sa-si vada legumele ca dezvolta boli, mai ales atunci cand sunt in crestere. Dar conditiile solului si cresterea ciupercilor le pot afecta. Ca optiune de ingrasamant, poti utiliza scortisoara.

Presara putina scortisoara pe pamant, chiar in jurul bazei plantei. Foloseste-o o data pe saptamana.

Vindeca "ranile" plantelor

Dupa taiere excesiva, plantele pot suferi rani care favorizeaza aparitia ciupercilor si microorganismelor daunatoare. Pentru a evita aceasta problema, ele pot fi acoperite cu scortisoara.

Presara putina scortisoara pe partea afectata pentru a accelera procesul de vindecare.

Plante de interior

Scortisoara poate fi folosita si ca alternativa pentru a mentine plantele de casa sanatoase. Datorita proprietatilor si nutrientilor sai, le poate impiedica sa se ofileasca sau sa se imbolnaveasca. In plus, tine la distanta paduchii.

Presara o cantitate mica de pudra de scortisoara in ghiveciul plantei. Dupa 2 sau 3 saptamani, repeta operatiunea pentru a mentine efectul.


 


 


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului