Plante de gradina

#muscata #liliac #frezie #caprifoi #chiparoase

5 flori cu cea mai dulce aroma din lume

Atunci cand oferi un buchet de flori persoanei dragi nu doar aspectul conteaza, ci si parfumul emanat de acestea. Aroma unor flori este atat de dulce, incat seamana cu cea a unei bomboane. De aceea, nu este de mirare, daca vezi persoane care stau cu nasul lipit de flori. Aceste plante sunt ideale pentru a reimprospata atmosfera din gradina si din casa. Iata cateva dintre cele mai dulci flori din lume!


1. Frezia

Frezia este cunoscuta pentru parfumul ei proaspat si imbietator, care seamana cu mirosul capsunelor. Unii oameni descriu mirosul freziei ca fiind asemanator cu cel al jeleurilor. Avand arome subtile de menta si miere, frezia este genul de floare pe care nu te mai saturi sa o mirosi.


2. Caprifoi

Caprifoiul, cunoscut si ca Mana Maicii Domnului, este o planta cataratoare decorativa, cu flori, care traieste mai mult printre tufisuri. Aroma dulce a florilor iti va parfuma gradina si casa. In plus, florile au valoare terapeutica, fiind folosite ca medicament in medicina chineza pentru a trata febra si a elimina toxinele din corp.


3. Liliac

Liliacul este un arbust care infloreste primavara si care are un parfum atat de dulce, incat atrage insectele in jurul lui. Aroma liliacului improspateaza camera si ramane o perioada indelungata in aer. Mirosul liliacului se aseamana cu cel al fructelor, completat cu aroma de vanilie.


4. Muscata

O alta planta a carei miros te poate duce cu gandul la dulciuri este muscata. Aceasta floare delicata, de culoare roz, va elibera parfum la cea mai mica atingere. Aroma florii se aseamana cu cea a fructelor de padure, combinata cu aroma de lamaie. Este o floare racoritoare, care va schimba total aerul locuintei.


5. Chiparoase

Polianthes Tuberosa (Chiparoase) este o planta vivace, erbacee, originara din Mexic. Aroma aceste flori este foarte puternica, chiar insuportabil de dulce. Infloreste din iulie pana in octombrie, iar mirosul florii a fost descris ca fiind asemanator cu cel al strugurilor. Este un miros reconfortant, foarte dulce si exotic.



Sursa  foto: capnbob.us

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare