Plante de gradina

#gradina #amenajare gradina #plante de gradina #flori gradina #combinatii flori gradina

5 combinatii superbe de flori pentru gradina ta. Uite ce plante poti imperechea!

Plantate singular, florile din gradina ta vor reflecta o imagine destul de saracacioasa a rondurilor amenajate. Cateva combinatii coloristice de efect pot insa inviora atmosfera din gradina amenajata de tine. Iata care sunt cele mai potrivite combinatii de flori pentru rondurile dintr-o gradina cu adevarat fascinanta!

1. Crini si Levantica

Albul sau rozul crinilor din gradina vor fi completate perfect de violetul unic afisat de levantica. Planteaza levantica la marginea rasadurilor de crini, sub forma unei borduri de plante. Ambele flori suporta necesita o luminozitate buna a zonei.

2. Cicoare si Solidago

Ambele plante fac parte din familia Asteraceae, avand aceleasi cerinte pentru cultivare: soluri nisipoase, usoare si lumina din belsug. Culoarea galbena a florilor de solidago si cea albastruie a celor de cicoare formeaza un decor superb in gradina ta. Ambele plante sunt folosite si in medicina alternativa.

3. Bujori si Trandafiri

Bujorul este o planta rustica prin excelenta, dar alaturat gingasului trandafir va crea o imagine magnifica. Ambele plante au nevoie de un sol bine drenat, usor afanat si multa lumina. Chiar daca perioada de inflorire a bujorului este mult mai scurta decat a companionului sau, tufele verzi ale acestuia formeaza un decor excelent pentru stralucitorii trandafiri.

4. Nalbe si Cerceii Doamnei

O alta combinatie excelenta pentru un rond de flori bogat in culori o reprezinta asocierea in strat a nalbelor cu Cerceii Doamnei. Nalba de gradina are nevoie de mult soare, facand fata cu brio chiar si perioadelor secetoase.

Inaltimea sa de 3 metri o transforma intr-un companion excelent pentru mult mai gingasii Cercei ai Doamnei. Acestia prefera zonele semi-umbrite, fiind recomandata plantarea nalbelor pe expunerea sudica a rondului de nalbe si Cerceii Doamnei.

5. Carciumarese si Lisianthus

Bogatia florala a carciumareselor poate fi completata cu stropii de culoare ai florilor de Lisianthus. Ambele plante iubesc solurile usor umede, cu expunere la soare. Diversitatea culorilor intalnite la florile de carciumarese si lisianthus vor transforma gradina ta intr-un adevarat curcubeu.

Sursa foto: blog.riverford.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare