4 trucuri pentru a proteja trandafirii de frig

Plante de gradina

#ger #trandafiri #protejare trandafiri frig #protejare trandafi

4 trucuri pentru a proteja trandafirii de frig

Trandafirii nu sunt in general niste plante foarte sensibile, insa in timpul iernii si ei au nevoie de o ingrijire speciala. Totusi, nu trebuie sa te grabesti in privinta acestui aspect, ci sa astepti pana cand solul incepe sa inghete putin, deoarece, in cazul in care ii acoperi prea devreme, acestia pot putrezi. Iata cateva trucuri care te ajuta sa mentii trandafirii sanatosi pe parcursul iernii:

1. Radacina trandafirilor, cel mai sensibil punct

Radacina este cea mai sensibila parte a trandafirilor, asa ca aceasta trebuie protejata de inghet prin orice mijloace posibile. Cea mai buna si cea mai simpla metoda de a proteja radacina trandafirilor este sa sapi pana la nivelul acesteia si sa asezi pamantul cald pana aproape de coroana trandafirului, pana la aproximativ 3-15 cm inaltime.

Nu utiliza solul de la baza, deoarece acesta este deja inghetat si poate face rau radacinii, mai ales ca poate contine bacterii.

2. Paiele

Poti proteja trandafirii si adaugand la baza lor un strat de paie. Nu alege insa niste paie clasice, deoarece acestea ar putea mucegai. Alege niste furaje sau un compost. Aceasta tehnica va proteja radacinile si le va mentine la o temperatura optima.

3. Sera

Poti sa protejezii trandafirii si cu ajutorul unui sistem tip sera. De aceasta protectie au nevoie in special soiurile de trandafiri mai sensibili si mai fragili.
De asemenea, poti sa acoperi baza si ramurile trandafirilor cu crengi de pin.

Daca optezi pentru sere, ai grija ca plasticul pe care il folosesti sa nu faca condens, iar planta sa putrezeasca rapid.

4. Curata trandafirii

Daca vrei ca trandafirii sa reziste mai bine in timpul iernii, pregateste-i inca din luna noiembrie. Curata-i de frunzele si ramurile uscate si taie-le tulpinile pana la jumatate sau la o treime din lungimea initiala. Nu exagera cu taierea lor deoarece acest lucru i-ar putea slabi si ar expune mugurii la inghet. De asemenea, ai grija sa ii cureti de zapada, deoarece din cauza greutatii ramurile s-ar putea rupe.

Sursa foto: anoncustodialmother.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului