Plante de gradina

#lavanda #valeriana #flori #plante de gradina #margarete #coreopsis

4 tipuri de flori de vara pe care le poti planta in gradina

Florile de vara pe care le plantezi in gradina pot schimba total aspectul spatiului din jurul casei. Vesele si colorate, aceste plante formeaza un decor care te va binedispune zi de zi! Iata cateva tipuri de flori care iti pot inveseli in aceasta vara curtea si gradina!


1. Margarete

Margaretele sunt plante care au nevoie de foarte mult soare pentru a se dezvolta corespunzator. Asadar, alege un loc insorit, unde solul este fertilizat si usor drenabil, de preferat nisipos, iar pentru a lestimula cresterea si dezvoltarea poti adauga si fertilizator.

Margaretele infloresc in perioada iunie-august si sunt foarte rezistente la temperaturile ridicate din timpul verii. Florile au nevoie de cantitati moderate de apa. Asadar, este recomandat sa uzi margaretele in fiecare zi, atunci cand soarele arde cu putere, iar in rest sa verifici daca solul este uscat si are nevoie de apa.


2. Valeriana rosie

Aceasta planta este printre cele mai usor de ingrijit dintre cele perene. In popor mai este denumita si gusa porumbelului sau iarba pisicii. Florile sale sunt rosii-liliachii grupate intr-o inflorescenta de forma unei umbrele. Valeriana rosie planta nu este pretentioasa si se poate dezvolta in orice tip de sol. Infloreste de la sfarsitul lunii iunie pana in august.


3. Coreopsis

Numele aceste plante provine de la grecescul "coreopsis" ("insecte"), frunzele plantei aducand cu niste insecte. Florile decorative atrag fluturii si pasarile. Plantele au nevoie de un spatiu de cel putin 15 cm intre ele si infloresc la 60 de zile dupa plantare. Sunt flori care prefera soarele si se adapteaza foarte bine la mediile uscate.


4. Lavanda

Lavanda este o planta aromatica folosita inca din Antichitate. Plantata in gradina, aceasta floare de vara va imprastia un parfum placut in spatiul din jurul casei. Este o planta care produce flori mov si poate fi cultivata si in ghivece. Lavanda prefera locurile insorite, iar irigarea se face atunci cand pamantul este uscat, ceea ce inseamna o data la doua sau trei zile. Lavanda nu are nevoie de fertilizari suplimentare, nutrientii din sol fiindu-i suficienti. Infloreste din iunie pana in august.



Sursa foto: sunset.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului