Plante de gradina

#plante de apartament #plante de gradina #sfaturi gradinarit #mutare plante

4 sfaturi esentiale pentru a muta in siguranta plantele din gradina in casa

Multi gradinari traiesc un sentiment de frustrare profunda odata cu debutul sezonului rece, deoarece trebuie sa se desparta pentru o buna perioada de timp de marea lor dragoste: gradinaritul. Inainte de toate insa, un bun gradinar trebuie sa cunoasca anumite trucuri pentru a-si ajuta plantele sa supravietuiasca si in sezonul rece. Iata cateva sfaturi utile pentru a muta in siguranta plantele din gradina in interior:


1. Alege un loc bun

Inainte de a muta plantele in casa, asigura-te ca locul in care vrei sa le asezi este unul potrivit pentru ele. Majoritatea soiurilor au nevoie de un loc luminos si de umiditate, iar aerul din interior este de cele mai multe ori uscat, de aceea multe dintre plante se ofilesc.


2. Ai grija la daunatori

De asemenea, o atentie sporita trebuie sa acorzi si eventualilor daunatori atunci cand faci aceasta tranzitie. In primul rand, verifica cu atentie locul in care pui plantele si pulverizeaza pe el solutii antidaunatori.

Dupa ce ai rezolvat aceasta problema, aclimatizeaza plantele cu noul lor mediu punandu-le intr-un loc umbrit cu cateva saptamani inainte de la muta in interior.

Dupa ce le muti in casa, taie-le capetele usor si cu atentie, pentru a le incuraja cresterea. Repeta acest proces si in primavara, cand scoti din nou plantele afara, pentru a se aclimatiza cu aerul liber.


3. Atentie la solul pe care utilizezi

Atunci cand muti plantele in interior, implicit trebuie sa le replantezi in ghivece. Alege vase cu cat mai multe gauri de drenaj si umple-le cu amestec de sol special pentru ghivece, si nu utiliza solul din gradina. Acesta poate adaposti numeroase insecte sau boli. De asemenea, scutura bine de pamant si radacinile plantelor pentru a scapa de daunatori.


4. Ofera-le suficienta umiditate

Mediul interior este mult mai uscat decat aerul liber, asa ca ai grija ca plantele tale sa aiba tot timpul suficienta apa, pentru a putea creste armonios in timpul hibernarii. De asemnea, tine cont de faptul ca, in general, plantele nu au nevoie de ingrasamant daca sunt tinute in spatii interioare, asa ca nu abuza in privinta acestui aspect.

Sursa foto: fiskars.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului