Plante de gradina

#wisteria #iasomie #menta #bambus #gradina #plante de gradina

4 plante pe care trebuie sa eviti sa le plantezi in gradina

De cele mai multe ori, intentiile unui gradinar sunt cele mai bune atunci cand vine vorba despre alegerea plantelor. Uneori insa, fara o simpla informare prealabila, plantele pe care le cultivam in gradina pot fi daunatoare. Iata cateva plante pe care ar trebui sa eviti sa le plantezi in gradina, chiar daca ele atrag cu frumusetea lor uimitoare:

1. Bambusul

Bambusul a devenit un simbol al bunastarii caminului si al mediilor prietenoase. De aceea, aceasta planta se regaseste in majoritatea caselor ca un simbol al prospetimii si sanatatii. Ceea ce stiu insa foarte putine persoane este faptul ca bambusul are o crestere foarte rapida si puternica, iar acest lucru poate strica intregul peisaj al gradinii. Bambusul tinde sa iti trimita rizomii in toate directiile, in cautarea unor noi teritorii, iar daca nu sadesti un sant in preajma aceastei plante, ea ar putea acapara rapid intreaga gradina.

2. Menta

Menta este o planta care are un gust minunat si miroase foarte bine, de aceea este foarte populara si se regaseste in majoritatea gradinilor. Obiceiurile de crestere ale mentei sunt insa foarte asemanatoare cu cele ale bambusului. Asadar, s-ar putea sa scapi cu greu de ea odata ce incepe sa se raspandeasca. Prin urmare, este recomandata plantarea mentei in ghivece.

3. Iasomia

Unele soiuri de iasomie, in ciuda aromei uimitoare si a florilor delicate, pot deveni o problema reala pentru gradina. Exista anumite specii de iasomie, cum ar fi cea galbena, ce pot invada gradina si sufoca rapid plantele din apropierea lor.

4. Wisteria

Wisteria sunt cunoscute pentru florile lor superbe violet si pentru parfumul lor seducator si foarte puternic. Aceasta planta are insa o crestere haotica si abundenta. Ea se poate intinde rapid pe pereti, pergole sau chiar coloane. Asadar, inainte de a planta aceste flori tine cont de faptul ca au o crestere extrem de rapida, de aceea este important sa le alegi un loc potrivit, care sa iti permita sa ii controlezi inmultirea sau sa le dirijezi cresterea.

Sursa foto: imujer.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului