Plante de gradina

#plantare flori #plantare legume #sfaturi gradinarit #plantare in containere

4 motive sa incerci plantarea in containere

Plantarea in containere este o metoda geniala prin care poti avea propriile culturi chiar si atunci cand nu ai o gradina propriu-zisa. Prin container se intelege orice recipient in care poti pune sol fertil, de la ghivece, pana la oale vechi, galeti, castroane si cosuri din nuiele. Multa lume inca priveste cu scepticism succesul plantarii in containere, insa nu ar trebui sa fie si cazul tau. Daca nu esti convins ca poti infiinta o gradina in containere, iti dam noi cateva motive sa incerci aceasta tehnica simpla si practica.

1. Poti cultiva oriunde

Fructe, legume, ierburi aromatice, flori, iarba decorativa, toate acestea pot fi plantate in containere. Nu conteaza daca stai la tara sau in oras, la casa sau intr-o garsoniera, deoarece containerele pot fi amplasate oriunde, atat timp cat beneficiaza de lumina naturala. Asadar, nu mai poti gasi scuza ca nu iti plantezi propriile rosii pentru ca nu ai unde. Trebuie doar sa vrei si sa gasesti recipientele potrivite.

2. Sunt economice

Containerele sau ghivecele pe care le cumperi pentru a planta diverse legume, flori sau fructe sunt ieftine si, in plus, te ajuta sa economisesti banii pe care in alte conditii i-ai fi cheltuit pe pesticide si ierbicide. In general, plantarea in containere are avantajul de a feri culturile de atacurile bacteriene si de insectele daunatoare.

Un alt motiv pentru care containerele sunt economice este acela ca nu risipesti apa. Dupa cum stii, udarea gradinii te poate costa mult daca apa este contorizata, insa cand ai ghivece sau containere, trebuie sa uzi doar solul din ele, fara sa risipesti apa si in jur.

3. Ai acces facil la culturile tale

Cultivarea in containere te scuteste sa te murdaresti si iti ofera si un acces facil la plantele tale, deoarece spatiul este bine deliminat si il poti controla in totalitate. In plus, nu mai trebuie sa lucrezi pamantul asa cum il lucrezi pe cel din gradina si poti monitoriza mai bine dezvoltarea plantelor.

4. Poti planta aproape orice si poti muta containerele

In containere poti planta aproape orice iti doresti, atat timp cat ai spatiu. De la ridichi, salata verde si varza, pana la rosii, ardei, vinete si castraveti, de la flori curgatoare, pana la rozmarin si oregano, de la capsune, pana la afine si citrice, tot ce vrei poti planta in containere.

Un alt avantaj al containerelor este acela ca le poti muta. Astfel, le poti oferi plantelor mai mult soare sau mai multa umbra, in functie de nevoile lor.

Sursa foto: witeb.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare