Plante de gradina

#activitati gradinarit #ingrijire trandafiri #plantare bulbi #ingrijire gradina #ingrijire plante

4 activitati de gradinarit pe care trebuie sa le faci chiar acum

Nu vei avea foarte multe lucruri de facut in gradina in acest sezon, dar asta nu inseamna ca iti iei vacanta de la gradinarit! Cateva activitati de pregatire a gradinii tale pentru iarna si de plantare a unor bulbi pot fi efectuate rapid in aceste zile. Iata care sunt muncile care te solicita acum!

1. Tunde trandafirii

Redu inaltimea tufelor de trandafiri din gradina ta pentru a-i proteja de ruperea ramurilor pe vant puternic sau in caz de ninsori masive. Taie din ramurile tufelor de trandafiri pana le reduci la o treime din inaltimea obisnuita. Cladeste un musuroi de pamant in jurul tulpinii pentru a o proteja de inghet. Un paravan stabil impotriva vantului puternic este de folos numai daca te asiguri ca nu se va rasturna peste tufa de trandafiri.

2. Adaposteste daliile

Frigul din ultimele zile este posibil sa fi afectat rondul de dalii din gradina. Este cazul sa le adapostesti pana in primavara. Reteaza tulpinile florilor, scoate dalia cu cat mai mult pamant posibil si apoi asaz-o cu susul in jos pentru a permite scurgerea apei din radacini. Dupa cateva zile, presara praf de sulf peste daliile tale si inveleste-le in straturi de ziare. Asaza-le intr-un loc intunecat si racoros, dar ferit de inghet.

3. Protejeaza ghivecele

Ghivecele ceramice se dovedesc extrem de fragile la diferentele de temperatura si umiditate pe timp de iarna. Gaseste un loc uscat in magazia de unelte in care sa iti poti aseza in voie colectia de ghivece ceramice pe tot timpul iernii. Este doar un mic efort care iti va aduce o economie importanta in buget!

4. Planteaza bulbii florilor

Alege locurile cele mai potrivite pentru plantarea bulbilor de flori de primavara in gradina. Lalelele de culori deschise "Purissima" sau "White Triumfator" vor prefera zone cu umbra partiala, care sa le accentueze stralucirea florilor. In rondurile de flori expuse direct razelor solare poti planta lalele cu culori calde: rosii, orange sau roz. Irisii si zambilele prefera de asemenea zonele insorite din gradina ta.

Sursa foto: wifemothergardener.blogspot.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare