Plante de gradina

# ferigi #plante de apartament #cactusi

3 plante ornamentale, care rezista in spatiile interioare

Pe langa beneficiile pe care le au in spatiile inchise, de a purifica aerului si de a-l improspata, plantele au adesea si un rol decorativ, important pentru a completa diverse stiluri de decoruri interioare, cat si exterioare.

Iata cateva plante decorative superbe, care se potrivesc oricarui stil de interior:

Cactus

Cactusii sunt un tip de plante ornamentale foarte populare. Ei sunt originari deserturilor, cu clima calda si de aceea nu au nevoie de foarte multa atentie si ingrijire. Exista mai multe tipuri de cactus, cu flori sau fara, care se potrivesc oricarui stil de mobilier sau décor. Cactusii se adapteaza foarte usor la conditiile de mediu inchis si temperaturii interioare a casei. Cel mai important lucru de care trebuie sa tii cont la cactusii este sa ii asezi langa ferestre, deoarece au nevoie de foarte multa lumina.

Ferigile

Ferigile sunt unele dintre cele mai vechi plante de pe planeta. Ele au existat chiar si in timpul dinozaurilor, ceea ce ne ajuta sa intelegem cat de rezistente pot fi.

Aceste plante se adapteaza in orice colt al casei, deoarece nu au nevoie de prea multa lumina. De asemenea, ele trebuie sa stea intr-un loc cu lumina indirecta. Va trebui insa sa le uzi destul de des, dar nu cu apa direct, ci doar sa le umezesti. Ele sunt plante decorative si in ciuda faptului ca nu au flori, sunt foarte colorate si au multe ramuri si frunze care vor reimprospata atmosfera oricarui interior.

Plantele suculente

Un alt tip de plante ornamentale si foarte decorative pe care le poti folosi pentru interiorul casei sunt plantele suculente. Acest tip de plante se caracterizeaza prin faptul ca ele contin foarte multa apa, in principal frunzelor lor carnoase. In acest sens, ele seamana cu cactusii. Ele isi pastreaza insa forma traditionala de plante, cu tulpini, ramuri si frunze aplatizate. Cu toate acestea, datorita continutului ridicat de apa pe care il absorb, acestea sunt voluminoase si carnoase.

Aceste plante sunt foarte rezistente la soluri tari si putina apa, deci ele sunt, de asemenea, o optiune perfecta pentru cei care nu-si amintesc sa le ude frecvent apa.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare