Plante de gradina

#cereale #matase de porumb #porumb

10 lucruri interesante despre porumb

Porumbul (Zea mays) este o cereala originara din America Centrala ce a fost adusa in Europa de Cristofor Columb . Aceasta este cultivat astazi in multe regiuni ale lumii ca planta alimentara, industriala si furajera si reprezinta, alaturi de grau, 80% din productia de cereale. Iata cateva lucruri pe care nu le stiai despre porumb:

1 Dupa istorici, porumbul era cultivat inca de acum 7000 de ani inaintea erei noastre. Constituia hrana de baza a maiasilor, aztecilor si a incasilor.

2 Porumbul reprezenta o parte constituanta a culturii popoarelor amintite. Acestea credeau ca Zeul Soare a trimis "grindina de aur" - porumbul pentru a hrani oamenii.

3 Indienii considerau porumbul ca o zeita a culturilor, impreuna cu fasolea si dovleacul. Acestia aduceau porumbul drept jertfa pentru morti, ca parte a lucrurilor trimise catre Tara Vanatorii Vesnice.

4 Frunzele porumbului erau folosite de bastinasi pentru umplerea saltelelor, fabricarea papusilor si a mocasinilor.

5 Dupa ce a fost adus in Europa, porumbul nu era la fel de popular ca in prezent ci se folosea doar pentru faina sau bautura. A inceput sa fie cultivat masiv abia in secolul al XIX-lea.

6 Unii compusi si acidul folic din porumb ajut la regenerarea peretilor vaselor de sange. Cercetari recente au concluzionat ca in porumbul tratat termic apar izomeri ai acidului folic care au si alte efecte benefice asupra vaselor de sange. Acesti compusi pot actiona ca factor de crestere a elasticitatii vaselor de sange.

7 Consumul de porumb pe o durata mai mare de 25 de zile poate determina o crestere cu pana la 7-8% a lungimii totale a retelei de vase de sange capilare. Aceasta are ca efect scaderea acumularii de toxine in organism, reducerea vitezei de imbatranire, dar si de imbolnavire a tuturor organelor.

8 Fiind bogat in vitaminele din grupa B, mai ales in vitamina B1, are un efect benefic asupra functionarii sistemului nervos, reducand nivelul de stres, a muschilor, a inimii si asupra productiei de globule rosii .

9 Matasea de porumb contine compusi valorosi si este foarte apreciata in medicina naturista , fiind folosita ca tratament in afectiunile urinare.

10 Porumbul este baza pentru tortillas mexicane, care la randul lor reprezinta baza pentru tacos sau enchiladas. Zilnic, in Mexic, sunt consumate peste 300 de milioande de tortillas, adica peste 100 de miliarde de tortillas anual.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare