Plante de apartament

#salariu #cactus #narcise #ficus #plante de apartament #limba soacrei #marire salariu #potos cu pete

Vrei o marire de salariu? 5 plante de apartament care te ajuta in cariera

Poate ca iti vine greu sa crezi, insa plantele naturale te pot ajuta sa iti imbunatatesti performantele la locul de munca si sa reusesti in cariera. Despre beneficiile plantelor pentru starea ta de sanatate ai tot auzit, insa stiai ca minunatele tale prietene verzi sunt perfecte pentru a-ti insenina ziua la serviciu? Trebuie doar sa ai un exemplar pe birou.

Plantele te fac mai creativ si mai productiv

Conform unui studiu realizat anul trecut de Universitatea din Exeter, Marea Britanie, angajatii care au cel putin o planta pe birou sunt cu 50% mai creativi si cu 40% mai productivi la serviciu. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, cercetatorii au realizat un experiment pe 350 de persoane, la unul dintre cele mai mari targuri de flori din Anglia, Chelsea Flower Show.

In cadrul evenimentului, organizatorii au amenajat in mod diferit 4 birouri, dintre care doar unul era decorat cu plante naturale. Cei 350 de participanti au fost repartizati la cele 4 birouri si li s-a cerut sa rezolve aceeasi sarcina. La final, cei care au lucrat la biroul decorat cu plante s-au descurcat cel mai bine, au oferit cele mai creative raspunsuri si au fost mai rapizi in rezolvarea sarcinii.

Daca acest studiu te-a convins si pe tine sa-ti aduci o planta la birou, iata ce exemplare poti alege pentru a-ti spori cheful de munca si starea de bine.

1. Potos cu pete

Potos cu pete este una dintre cele mai potrivite plante de apartament pe care le poti tine si la birou. Este o planta care se dezvolta excelent si in conditii de lumina slaba, astfel ca nu trebuie sa iti faci griji pentru ea, in cazul in care nu stai langa fereastra.

2. Limba soacrei

O alta planta perfecta pentru birou si pentru cariera ta este Limba soacrei. Are frunze ascutite si, practic, este imposibil sa-i vii de hac, deoarece este aproape la fel de rezistenta precum otelul.

3. Cactusul sau plante suculente

Si cactusii te pot ajuta sa te concentrezi mai bine asupra taskurilor de la birou, insa daca nu sunt preferatii tai, poti alege orice alta planta suculenta.

4. Narcisele albe

Inca nu este vremea narciselor, insa imediat ce apar ar trebui sa le tii si tu pe birou. Cum sa nu ai o zi frumoasa la serviciu cand ai in preajma flori atat de delicate?

5. Ficus Lyrata

Ficus Lyrata este un soi de ficus pitic, care poate fi tinut pe birou intr-un ghiveci neconventional. Nu uita sa-l uiti constant si sa-i rupi frunzele care se usuca.

Sursa foto: gardenista

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului