Plante de apartament

# inmultire muscate #muscate

Trucul simplu care te ajuta sa inmultesti muscatele. Ce trebuie sa faci

Ai o muscata pe care o adori si iti doresti sa o inmultesti? Ei bine, poti face acest lucru foarte usor, pe tot parcursul anului, mai putin iarna.

Inmultirea muscatelor se face usor, nu trebuie sa ai cunostinte de specialitate in horticultura si nici sa te documentezi prea mult. Este important doar sa tii cont de cateva sfaturi simple.

Ai nevoie doar de un pliculet de hartie si de rabdare. Rabdare ca muscata sa infloreasca si sa produca seminte pe care sa le culegi.

Cand floarea ajunge la maturitate este momentul sa culegi semintele care se gasesc in centrul acesteia. Daca le culegi toamna, si vrei sa le plantezi primavara urmatoare, este important sa le depozitezi intr-un loc uscat si umed.

Daca vrei sa le plantezi chiar acum, asigura-te ca ai un ghiveci cu drenaj bun si pamant special pentru flori. Adauga semintele in sol, acopera-le si uda-le bine.

“Primul pas este sa pregatim ghivecele pentru inmultire: punem un amestec de pamant in ghiveci. Apoi plasam maxim 4 seminte in fiecare ghiveci si le acoperim cu un strat superficial de pamant de aproximativ 0,5 cm.

Tasam usor pamantul iar dupa ce am plantat muscatele este foarte important sa mentinem umiditatea pe perioada in care planta incolteste.  La cel mai mic dezechlibru, planta moare. Muscata vrea caldura si lumina iar in perioada in care este mica are mai ales nevoie de umiditate. Pentru a asigura umiditatea optima, punem o folie peste ghiveci iar in o saptamana, maxim doua, vor aparea si plantutele. In momentul in care apar primele frunze indepartam folia”, a explicat Oana Matei, inginer horticultor, pentru emisiunea „Numai de bine” .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului