Plante de apartament

# ingrijire ciolete # fertilizare violete #violete africane #violete

Tot ce trebuie sa stii despre fertilizarea violetelor africane

Violetele africane sunt printre cele mai frumoase flori de apartament. Aspectul lor cucereste pe oricine si sunt multe case in care aceste plante isi fac loc si rezista ani intregi, adaugand culoare si veselie in acel spatiu.

Exista doar cateva reguli de care trebuie sa tii cont pentru a ingriji asa cum trebuie violetele africane. Apa si lumina sunt printre cele doua conditii pe care este necesar sa le oferi violetelor africane, dar la fel de importanta este si fertilizarea acestor flori. Tipul de ingrasamant folosit pentru violetele africane este foarte important pentru ca anumiti nutrienti pot dauna plantei.

Violetele africane au nevoie de fertilizatori?

Violetele africane sunt plante care se intretin relativ usor. Atunci cand au caldura, apa suficienta si lumina, violetele africane infloresc tot anul. Dar pentru ca planta sa se mentina sanatoasa are nevoie sa fie hranita. Cand, cum si cu ce sunt cateva intrebari importante la care veti gasi raspunsurile aici.

Aproape toate plantele au nevoie de macro si micro nutrientii potriviti si de vitamine solubile, iar violetele africane nu fac exceptie de la regula. Fertilizatorul potrivit pentru violetele africane trebuie sa fie solubil in apa si sa aiba concentratia special facuta pentru nevoile plantei.

Cel mai bun moment in care se fertilizeaza violetele africane este primavara, atunci cand planta se afla in crestere activa. Evitati sa fertilizati violetele africane in perioada iernii. Unii sunt de parere ca plantele nu se fertilizeaza in perioada de inflorire, pe cand altii spun ca procesul ar trebui sa aiba loc atunci. Tinand cont ca inflorirea depriveaza planta de energie, este orecum simplu de intuit ca nutrientii folositi trebuie pusi inapoi in sol pentru ca planta sa ii poata asimila.

Fertilizarea violetelor africane

Violetele africane au nevoie de un anumit procent de azot, fosfor si potasiu si oligo minerale. Proportia recomandata pentru violetele africane este de 14-12-14. Exista fertilizatori speciali care pot fi achiztionati din magazine, insa multe dintre aceste solutii folosesc uree ca sursa de azot, iar in anumite conditii aceasta poate arde radacinile plantei. O formula care foloseste azotatul de amoniu poate fi ceva mai scumpa, insa este mai sigura pentru radacini. Atunci cand planta nu infloreste asa cum ti-ai dori, folosete o formula care are o cantitate mai mare de fosfor.

Hranirea violetelor africane

In perioada de crestere, violetele africane au nevoie sa fie hranite o data la 4-6 saptamani. Inainte de a le hrani, solul trebuie sa fie foarte bine udat. Apa de la robinet cotnine clor si ar trebui sa fie lasata sa stea 24 de ore inainte de fertilizarea violetelor africane. Clorul in exces poate distruge planta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului