Plante de apartament

#muscata #begonia #verbena #flori de apartament #Petunia #Sporul casei #plante ghiveci

Top 7 plante pentru ghivecele suspendate

Chiar daca toamna cu ale sale zile reci te determina sa iti ascunzi plantele din gradina si de pe prispa casei, acum este momentul propice sa te gandesti la florile care te vor incata primavara si vara. Daca planuiesti sa iti infrumusetezi prispa cu ghivece suspendate, iata cateva dintre cele mai potrivite plante!



1 Sporul casei

Sporul casei, pe numele sau stiintific Impatiens walleriana, va fi o prezenta superba pe prispa casei tale sau pe balcon, intr-un ghiveci suspendat. Cu flori viu colorate si o rezistenta ridicata, sporul casei este o planta foarte indragita. Prefera o temperatura de 18 grade Celsius, desi, pe timpul verii, va suporta si arsita. In sezonul rece, se recomanda protejarea acesteia intr-un spatiu ferit de frig, la o temperatura tot de 18 grade Celsius.


2 Begonia

Begonia este un gen vast cu mai bine de 1000 de specii de flori, cu forme si culori foarte variate. In general, begonia are nevoie de multa lumina, dar nu directa, si temperaturi cuprinse intre circa 20 si 25 grade Celsius. In timpul sezonului rece, necesita o temperatura de aproximativ 15 grade.

Una dintre cele mai spectaculoase alegeri pentru ghivecele suspendate este varietatea cunoscuta sub denumirea "Chanson Pink", cu flori roz si tulpini lungi, care se vor revarsa in afara vasului.


3 Lobelia

O alta planta superba este lobelia. Cu flori mici si colorate, aceasta este perfecta pentru decorarea prispei si a balconului sau chiar a casei, in functie de varietate. Speciile cu lastari lungi pot fi folosite si in ghivecele suspendate - ideala, in acest sens, este lobelia erinus pendula .

In ceea ce priveste ingrijirea acesteia, lobelia iubeste lumina si prefera o umiditate moderata, intrucat excesul risca sa o distruga.


4 Muscata

Muscata este o planta deloc pretentioasa, rezistenta si foarte frumoasa. Cu florile sale ce variaza de la roz la sangeriu, muscata poate fi o prezenta incantatoare pe prispa casei, intr-un ghiveci suspendat. Aceasta planta te va insoti intreaga vara; de asemenea, nu trebuie ignorat faptul ca va rezista si la frig, inclusiv pe timp de iarna.


5 Petunia

O planta iubita datorita florilor colorate - alb, galben, roz, rosu, albastru, violet - petunia poate fi o alegere inspirata pentru ghivecele suspendate. Plaseaz-o intr-o zona bine luminata, ferita de umezeala directa (ploaie). Desi rezista la seceta, nu tolereaza temperaturile scazute, de aceea ideal ar fi sa o protejezi in timpul toamnei si al iernii.


6 Verbena

Ideala pentru decorarea gradinii , prispei si a balconului, Verbena cuprinde circa 195 de specii de plante variate, cu flori in nuante de galben, roz, rosu, mov sau alb. Verbena are nevoie de mult soare si de caldura (18-28 grade Celsius) si poate face fata si iernii, daca este protejata de inghet si curentii de aer rece.


7 Cercelusul

Cercelusul sau Fuchsia are un aspect exotic, inedit, cu flori lungi sub forma unor clopotei si culori aprinse, fapt ce o transforma intr-o alegere grozava pentru ghivecele suspendate. Nu agreeaza caldura si umiditatea, de aceea evita sa o plasezi in lumina directa. Prefera temperaturi de circa 15 - 21 grade Celsius, toleranta sa mergand, insa, chiar si pana la temperaturi cu 10 grade mai scazute.

Sursa foto: myhangingbaskets.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare