Plante de apartament

#orhidee #ingrijire orhidee #plante de apartament

Top 4 orhidee usor de ingrijit

In ultimii ani, au aparut noi variante de orhidee , mai rezistente, dar la fel de frumoase ca acelea care iti impodobeau casa si gradina pana acum. Care sunt cele mai usor de ingrijit, descopera in cele ce urmeaza!

1 Orhideele Phalaenopsis

Unul dintre cele mai indragite soiuri de orhidee, Phalaenopsis nu este foarte scumpa si poate fi o investitie isteata, daca iti doresti atat o planta rezistenta, cat si una care sa iti ofere flori frumoase o perioada mai lunga de timp. Mai precis, florile orhideelor Phalaenopsis pot rezista chiar si mai bine de 4 luni. In ceea ce priveste culoarea acestora, orhideele Phalaenopsis au flori in nuante de alb, roz, rosu, verde, galben, portocaliu si mov - o adevarata feerie de culori!

Pentru a te bucura de ele cat mai mult timp, orhideele Phalaenopsis ar trebui udate o data pe saptamana. Cat despre amplasarea lor, aceste plante nu sunt foarte pretentioase: se adapteaza atat la luminozitatea scazuta, cat si la cea ridicata. Daca urmaresti ca plantele sa infloreasca mai des, adauga luna de luna un fertilizant special conceput pentru orhidee. Nu in ultimul rand, de retinut ar fi faptul ca orhideele Phalaenopsis se simt excelent la temperaturi cuprinse intre 10 si 24 grade Celsius.

2 Orhideele Dendrobium

Orhideele Dendrobium se numara printre preferintele iubitorilor de flori, deoarece pot produce o multitudine de flori delicate care rezista o luna sau chiar mai mult. Culoarea orhideelor Dendrobium variaza de la alb la roz, mov si chiar verde. Frumoasele orhidee Dendrobium, ce includ peste 1200 de specii, sunt rezistente si prefera temperaturile cuprinse intre circa 10 si 20 grade Celsius. Atunci cand alegi speciile de Dendrobium pentru casa sau gradina ta, intereseaza-te de variantele care isi metin frunzele tot anul si infloresc pe tulpini noi.

3 Orhideele Oncidium

Orhideele Oncidium ofera flori deosebite, adunate in buchetele colorate in galben, mov, rosu, roz sau alb. Speciile de Oncidium prefera luminozitatea medie pana la puternica si temperaturi cuprinse intre circa 10 si 24 grade Celsius. Pentru a le ajuta sa se dezvolte, uda-le saptamanal si fertilizeaza-le cu ingrasamant pentru orhidee in fiecare luna pe timp de primavara si vara. Anumite specii de Oncidium sunt foarte parfumate - acestea pot fi o achizitie pretioasa pentru gradina ta de vara!

4 Orhideele Cymbidium

Preferate datorita rezistentei florilor, care fac fata cu brio lunilor de iarna, orhideele Cymbidium sunt si usor de ingrijit. Plaseaza-le in lumina puternica si uda-le saptamanal pentru a evia uscarea lor. Daca vrei sa infloreasca mai des, nu uita sa le hranesti: foloseste fertilizant luna de luna pe durata primaverii si a verii. Nu in ultimul rand, retine ca orhideele Cymbidium se simt excelent la temperaturi cuprise intre 10 si 24 grade Celsius. O particularitate interesanta a acestora, insa, este inflorirea la temperaturi joase, sub 10 grade (de aceea te vei putea bucura de ele si in perioada sezonului rece).

Sursa foto : blog.plummarket.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului