Plante de apartament

#modele terarii #idei terarii #terarii #plante de apartament #plante

Terarii uimitoare cu plante de apartament. Adu un colt de natura in casa ta

Terariile au fost folosite pentru prima oara pentru a transporta plante dintr-un colt de lume in altul. Cu timpul insa au devenit adevarate atractii pentru iubitorii de plante si decoratiuni interioare inedite.

 

Terariile au devenit adevarate gradini de interior. Avantajul acestora este ca le poti tine oriunde si poti alege dimensiunea si forma dorita. In plus poti planta orice plante iti doresti, atata timp cat tii cont ca acestea sa aiba aceleasi nevoi in ceea ce priveste mediul si conditiile de viata.

Cu putina imaginatie, poti crea adevarate opere de arta! Iata cinci dintre cele mai frumose terarii pe care le poti crea si tu, acasa.

Terariu cu plante suculente

Asaza cateva terarii in forma de glob pe niste suporturi de lemn. Adauga pamant special pentru plante suculente si planteaza orice plante suculente doresti. Tine cont insa de faptul ca acestea nu trebuie sa creasca foarte mult, deoarece nu vor avea suficient spatiu.

Terariu excentric

Daca iti doresti unul sau mai multe terarii cu forme excentrice poti opta pentru unele precum cele din imagini. Forma acestora le face perfecte pentru a planta orhidee si alte plante suculente precum aloe.

Terariu pentru birou

Daca nu dispui de suficient spatiu, poti opta pentru un terariu de mici dimensiuni, pentru birou. Adauga sol si le poti decora apoi cu muchi, licheni si plante de mici dimensiuni.

Terariu urias

Dispui de suficient spatiu liber? Atunci poti opta pentru un terariu urias in care sa plantezi o larga varietate de plante. Poti reconstrui un colt de padure in propria casa. Poti planta una sau mai multe ferigi, limba soacrei si alte plante mai voluminoase, iar spatiile libere le poti decora cu muschi si licheni.

Terariu SF

Daca esti atras de SF, atunci acest terariu desprins parca dintr-o alta lume este perfect pentru tine. Este ideal pentru a creste plante ce provin din padurile tropicale, aducand astfel o adevarata oaza in propria casa.

Surse foto: amuse-i-d.vice.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare