Plante de apartament

#temperatura apa #udare plante #plante de apartament

Temperatura ideala a apei pentru plantele de apartament. Trucul simplu folosit de gradinarii profesionisti

Ingrijirea plantelor de interior nu este complicata, insa exista cateva secrete care pot face diferenta intre o planta sanatoasa si una care se ofileste rapid. Unul dintre cele mai importante aspecte este temperatura apei folosite pentru udare. Afla care este temperatura ideala a apei si cum sa iti ingrijesti corect plantele pentru a le mentine viguroase.

 

De ce temperatura apei este esentiala pentru plante

Multe persoane folosesc apa rece direct de la robinet pentru a uda plantele, insa acest obicei poate avea efecte negative. Apa rece poate provoca un soc termic radacinilor, afectand absorbtia nutrientilor si incetinind cresterea. De aceea, specialistii recomanda utilizarea apei la temperatura camerei sau usor calduta.

"Apa ar trebui sa aiba intre 20 si 25 de grade Celsius", spun expertii in gradinarit. Aceasta temperatura ajuta la o mai buna absorbtie a apei si mentine sanatatea microorganismelor benefice din sol.

Trucul gradinarilor profesionisti pentru apa de udare

Un sfat simplu, dar eficient, este sa lasi apa intr-un recipient deschis timp de cateva ore sau chiar peste noapte inainte de a uda florile. Acest proces permite eliminarea clorului si reglarea temperaturii apei, evitand astfel stresul plantelor. In plus, microorganismele benefice din sol raman protejate, iar plantele absorb mai bine nutrientii.

Totusi, exista si exceptii. Plantele suculente si cactusii prefera apa la temperatura mediului ambiant, deoarece sunt obisnuiti cu conditii mai aspre de umiditate si temperatura.

Cand este cel mai bine sa uzi plantele de apartament

Pe langa temperatura apei, momentul udarii este la fel de important. Specialistii recomanda udarea dimineata, astfel incat plantele sa aiba timp sa absoarba apa inainte ca temperaturile sa creasca. Pentru plantele de gradina sau de camp, udarea se face ideal dimineata si seara, pentru a evita evaporarea rapida a apei si arderea frunzelor.

In plus, un alt aspect esential este evitarea stagnarii apei in farfuria ghiveciului, deoarece excesul de umiditate poate duce la putrezirea radacinilor.

 

Pentru a mentine plantele sanatoase si viguroase, foloseste apa la temperatura camerei, las-o sa stea cateva ore inainte de utilizare si uda-le in momentele optime ale zilei. Urmand aceste sfaturi simple, vei avea plante frumoase si pline de viata, fara efort suplimentar.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului