Plante de apartament

#taiere bonsai #ingrijire bonsai #bonsai

Taierea bonsaiului: cum se face corect

Pe cat de usoara pare, pe atat de dificila este ingrijirea bonsaiului. Aceasta este o planta care necesita ingrijire si o atentie speciale.

Taierea bonsaiului este unul dintre elementele esentiale pentru supravietuirea lui.

Pașii de urmat:

Taierea bonsaiului se face in primul rand pentru a-i da o forma acestuia. Acesta si motivul pentru care este foarte important sa stii cum sa ii tai corect ramurile.

Ca si in cazul altor plante, precum maslinul sau ciresul, taierea este facuta pentru a elimina ramurile uscate sau deteriorate.

In general, cel mai bun moment pentru taierea bonsaiului este sfarsitul iernii, cand acesta este in repaus.

Ca regulă generală, pentru ramurile primare se recomandă o tăiere concavă, deoarece este cea mai bună și cea mai rapidă metoda pentru trata deteriorarile. Tăieturile drepte lasă un cioc, care, pe lângă faptul că sunt inestetice, durează mai mult să se vindece și poate pune în pericol sănătatea bonsailor.

În cazul ramurilor secundare este de preferat să se facă tăieturi concave. Daca vrem doar sa scurtam ramurile bonsaiului, astfel încât să se adapteze sau să obțină forma pe care o dorim, trebuie să realizăm tăierea în diagonală în sus. Tăierile drepte sau perpendiculare durează mult timp pentru a se vindeca, iar în diagonală în jos nu ar trebui să fie efectuate niciodată.

Atunci când tăieturile pe care le facem provoacă răni mari, normale în timpul procesului de tăiere, este convenabil să le acoperim cu pastă de sigilare pentru a se vindeca în mod corespunzător.

Taierea bonsaiului, esentiala pentru dezvoltarea sanatoasa

În afară de eliminarea ramurilor deteriorate, taierea bonsaiului este importanta pentru buna lui dezvoltare. Datorită capacității de regenerare și de creștere, putem realiza tăierea rădăcinilor pentru a stimula dezvoltarea lor.

Putem realiza tăierea rădăcinilor în acele cazuri în care avem nevoie de rădăcini mai dense și mai compacte. Pentru aceasta, trebuie să tăiem bine cele mai lungi rădăcini. Cu această tăiere de rădăcină vom încuraja bonsaiul să dezvolte rădăcini fibroase.

Cu toate acestea, alte rădăcini cresc prea repede și într-o proporție aproape alarmantă, astfel încât este necesar să se efectueze tăierea pentru a avea control asupra acestei creșteri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare