Plante de apartament

#culoare #simboluri #flori #simbol flori #garoafa #simboluri garoafa #simbol garoafa

Simbolurile garoafei in functie de culoare

Printre cele mai oferite flori de 8 martie in Romania, garoafele pot avea numeroase subintelesuri, in functie de culoarea si varietatea aleasa. Descopera simbolistica garoafei in functie de culoarea acestor frumoase flori.

Simbolismul florilor are o istorie lunga, dar cele mai mari progrese in domeniu au fost facute in secolul al XIX-lea, cand interpretarea unui buchet de flori s-a raspandit la nivel mondial.


Insemnatatea garoafei

In mod traditional, garoafa (Dianthus caryophyllus) este asociata iubirii, si are si o puternica simbolistica asociata distinctiei. Se numara printre cele mai vechi flori cultivate de om, iar legendele crestine spun ca prima garoafa s-a nascut din lacrimile fecioarei Maria, care a plans cand l-a vazut pe Iisus cum isi poarta crucea.

In secolul trecut, garoafa a devenit floarea cea mai asociata cu Ziua Mamei si Ziua Femeii, insa culorile sale diverse pot oferi multe mesaje.


Garoafa alba

Alaturi de inocenta transmisa de cele mai multe flori albe, garoafa alba poate fi si un simbol al devotamentului, al iubirii pure care nu s-a consumat inca.


Garoafa rosie

Poti transmite cel mai bine pasiunea si dragostea puternica folosind un buchet de garoafe rosii, care reprezinta sentimente statornice, nu doar o idila trecatoare.


Garoafa roz

Culoarea roz a garoafelor este asociata puternic cu dragostea materna, dar aceste flori pot fi oricarei femei la care tii mult, dar nu vrei sa transmiti un mesaj romantic.


Garoafa galbena

Culoarea galbena este asociata de multe ori cu gelozia, dar garoafele galbene pot fi interpretate mai degraba ca un semn de dispret si de respingere.


Garoafa purpurie

Florile cu o nuanta purpurie semnifica un spirit capricios, pe care nu te poti baza prea mult sau pur si simplu: "Vreau doar sa ma distrez, nu e nimic serios".


Garoafa mov

Nuantele cele mai adanci de mov ale garoafelor sunt asociale cu visele si fanteziile. Un buchet de garoafe mov poate sugera ca cel care le ofera are sperante mari legate de cea care le primeste.


Garoafa patata

Spre deosebire de garoafele monocolore, a caror insemnatate include si ideea de acceptare a unei propuneri, cele patate semnifica un refuz, in special in cazul unei relatii romantice.



Sursa foto: theflowersavenue.com, flowers-magzine.com, panoramio.com, theflowersociety.com, bloomsbypc.wordpress.com, bunchesdirect.com, squidoo.com, redbubble.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului