Plante de apartament

#ingrijire orhidee #orhidee

Secrete despre ingrijirea orhideelor. Cand trebuie mutate neaparat intr-un alt ghiveci

Foarte multe persoane adora orhideele, insa putine reusesc sa aiba flori frumoase o perioada indelungata. Ingrijirea orhideelor nu este una tocmai usoara, insa trebuie sa afli cateva secrete care te vor ajuta sa ai cele mai frumoase flori.

 

In primul rand, trebuie sa stii ca exista doar doua situatii in care orhideele se transfera intr-un alt ghiveci. Foarte multe persoane se grabesc in aceasta privinta si muta plantele in alte vase, la scurt timp dupa ce le-au cumparat. Exista doar doua situatii in care orhideele trebuie mutate in alte vase , caci transplantarea orhideelor trebuie sa se faca foarte rar, in situatii exceptionale.

Orhideele sunt plante epifite si cresc pe scoarta copacilor, de aceea toate partile lor sunt aeriene.  Radacinile lor sunt foarte lungi pentru a reusi sa capteze umezeala si lumina. Tocmai din acest motiv ele nu trebuie taiate sau inghesuite in ghivece.  Aceste plante pot fi mutate doar daca primul vas nu le mai ofera stabilitate, daca frunzele lor sunt atat de mari incat risca sa rastoarne ghiveciul. Al doilea caz este acela in care observi in ghiveci radacini putrezite.

In ambele cazuri, trebuie cumparat un vas cu perforatii atat la baza, cat si lateral, mai mare cu cel putin 2 centimetri pentru a sustine planta.

La baza noului vas trebuie pus un amestec de pietris marunt si curat, eventual cumparat de la sectorul de acvaristica, si scoarta de copac grea, pentru a sustine vasul. Apoi se foloseste substrat special pentru orhidee, in niciun caz pamant obisnuit pentru flori.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului