Buchetele din flori artificiale adauga culoare si frumusete locuintei tale, iar cel mai mare avantaj adus de acestea este ca ele nu se ofilesc, nu fac mizerie, nu au nevoie de ingrijire si pot fi rearanjate in zeci de combinatii. Florile artificiale pot fi la fel de frumoase ca cele naturale, iar in plus pot dura pana la cativa ani daca sunt ingrijire corespunzator.
Iata care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi atunci cand vrei sa faci un buchet din flori artificiale
Alege florile
Atunci cand cumperi flori artificiale, trebuie sa te gandesti la ce fel de buchet vrei sa realizezi, unde vrei sa il asezi si eventual sa iei in calcul si sezonul. Daca vrei sa faci un buchet de primavara, opteaza pentru lalele si zambile sau panselute , iar daca vrei sa realizezi un buchet de toamna, indreapta-te catre floarea soarelui si spice de grau.
Daca nu vrei sa tii cont de sezon, este totusi recomandat sa ai in vedere modul in care este aranjata camera si culorile in care aceasta este amenajata. Daca ai o camera alba cu mobila in culori deschise, opteaza pentru un buchet in culori explozive, pentru o pata de culoare, insa in functie de preferintele tale, poti alege si flori care sa se „camumfleze” cu usurinta in camera respectiva.
Daca iti place totusi sa ai in camera lucruri foarte simple care sa iasa in vedere doar prin delicatete, poti alege sa realizezi un buchet din cale albe, pe care sa il accesorizezi cu o panglica alba sau roz din satin.
Alege numarul de flori in functie de marimea buchetului pe care vrei sa il realizezi.
Achizitioneaza accesoriile
Gandeste-te daca vrei sa asezi florile intr-o vaza, intr-un cos sau pur si simplu sa le legi cu o panglica lata si sa le lasi pur si simplu pe un colt al biroului. In cazul in care optezi pentru un buchet in culori nisipii, te poti indrepta catre o vaza sau un cos impletit, iar daca doresti un buchet colorat, cele mai recomandate sunt recipientele din sticla transparenta, simpla.
Gandeste-te la forma dorita
Cel mai simplu mod de a aranja un buchet de flori artificiale este in scari. In acest fel, vei vedea fara probleme toate florile din buchet, insa exista un mic dezavantaj: intr-un astfel de aranjament , este necesar sa tai cozile florilor la acelasi nivel, iar daca ulterior vei dori sa schimbi forma buchetului, va trebui sa achizitionezi alte flori.
Daca nu te incanta ideea de buchet in scari, poti opta pentru unul pe forma rotunda.
Incepe aranjarea buchetului
Dupa ce ai stabilit forma pe care vrei sa o dai buchetului tau, ar fi bine sa incepi sa aranjezi florile in functie de cromatica. Evita sa asezi doua flori de aceeasi culoare una langa alta (in cazul in care buchetul se doreste a fi unul colorat) pentru ca paleta de culori sa fie cat mai expresiva.
In cazul in care florile au prea multe frunze, le poti indeparta pe toate pentru a accentua coroana buchetului. Daca vrei, poti pastra frunzele pentru a le utiliza atunci cand doresti sa faci anumite schimbari.
Infasoara coada buchetului intr-o banda de satin care sa fie in acelasi ton cu cromatica buchetului sau cu mobilierul din camera. La final, pentru a oferi un plus de naturalete si prospetime buchetului, poti pulveriza pe petalele florilor putina apa.