Plante de apartament

#plante de interior #plante de aparatament #udarea plantelor

Probleme de iarna pentru plantele de interior

Plantele de interior au nevoie de multa atentie pe timpul iernii pentru a supravietui in conditii bune. Afla care sunt cele mai des intalnite probleme si cum le poti evita.

Indiferent daca plantele din casa traiesc inauntru in ghivece tot timpul anului sau daca le-ai adus de a fara pentru a le proteja de frig, acestea pot suferi daca nu le oferi conditiile optime.

Afla care sunt cele sase probleme care pot afecta sanatatea plantelor tale pe timpul iernii.
 

Luminozitatea redusa


Plantele au parte de mai putina lumina in interior, mai ales pe timpul iernii. Absenta a cateva ore de luminozitate adecvata pe zi poate afecta in mod negativ plantele tale.

Atunci cand nu au destula lumina, plantele pot creste defectuos, lasand o distanta tot mai mare intre frunze. Daca planta nu este asezata corespunzator catre lumina, se poate deforma, aplecandu-se catre fereastra. Caderea frunzelor cauzata de lipsa de lumina este mai des intalnita in cazul frunzelor mature, de la baza radacinii.

Este important sa asezi plantele cat mai aproape de ferestrele orientate catre Sud. Daca nu poti face asta, cumpara o lampa speciala pentru plante.
 

Aerul uscat


Umiditatea aerului scade foarte mult pe timpul iernii, astfel ca plantele tale sunt in pericol de a se deshidrata. Cand problema este aerul uscat, vei observa ca marginile frunzelor capata o culoare maronie.

Ca sa previi deshidratarea si caderea frunzelor, nu este recomandat sa le uzi mai des. Evita si stropirea plantelor tale dintr-o sticla cu pulverizator. Dupa ce se usuca, frunzele se vor deshidrata din nou la scurt timp.

Solutia este cresterea umiditatii aerului, folosind un umidificator .
 

Frigul


Se recomanda mutarea ghivecelor aproape de ferestre pentru ca plantele sa beneficieze de cat multa lumina, insa daca sunt prea aproape pot suferi de frig.

Aerul rece la care sunt expuse plantele tropicale langa fereastra poate incetini cresterea si provoca pierderea frunzelor.

Chiar daca nu sufera de frig, absenta variatiilor de temperatura intre zi si noapte poate afecta in mod special plantele tropicale.
 

Udarea excesiva


Cand vrei sa combati efectele umiditatii scazute in aer, poti risca sa uzi excesiv plantele din ghivece. Ca sa eviti problema, aseaza ghivecele in farfurii umplute cu pietris . Umple partial farfuria cu apa, astfel incat sa se evapore si sa patrunda in pamant prin gaura de scurgere. Daca nivelul apei este prea ridicat, se poate infiltra in pamantul din ghiveci, iar radacinile pot putrezi.
 

Boli si daunatorii


Pentru a preveni aparitia unor probleme grave, este important sa-ti verifici cu atentie plantele pe toate partile in mod regulat. Stropirea frunzisului folosind o sticla cu pulverizator poate grabi aparitia unor ciuperci pe frunze.

Cand acarienii sau alte insecte sunt problema, este important sa verifici partea inferioara a frunzelor. In acel loc sunt de obicei mai active si isi depun ouale.

Previno din timp aparitia problemelor de iarna pentru plantele de interior si le vei putea proteja sanatatea si aspectul.

Sursa foto: Jeansgarden.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare