Plante de apartament

#ingrijire plante #concediu #plante #plante de apartament

Pleci in concediu? 4 masuri de ultim moment pentru a-ti mentine plantele in viata!

Te-ai pregatit deja sa pleci in concediu, dar ai uitat sa iei masuri de siguranta pentru ingrijirea plantelor tale pe perioada vacantei? Este prea tarziu sa mai rogi un prieten sa iti stropeasca ghivecele cu flori, insa nu este deloc tardiv sa iei masurile necesare pentru supravietuirea plantelor. Iata ce poti face pe ultima suta de metri pentru plantele tale dragi!

1. Rearanjeaza plantele

Balconul si terasa sunt probabil intesate de ghivece de flori, dar va trebui sa le gasesti noi pozitii daca vrei sa le mai gasesti in viata la intoarcerea din vacanta. Muscatele curgatoare, de exemplu, sunt plante care au nevoie de luminea soarelui si de udari constante la doua zile.

Retrage jardinierele cu muscate de pe marginea balconului si plaseaza-le intr-un colt usor umbrit. Procedeaza la fel cu fiecare dintre plantele expuse la soare si care au nevoie de apa. Vor supravietui greu, dar nu se vor ofili brusc in bataia razelor soarelui.

2. Pregateste ghivecele

Chiar daca acum au parte de umbra, florile tale preferate nu vor rezista fara apa prea mult timp. Asaza sub ghivecele cu drenaj tavite mai adanci. Pune pietris in tavite si apoi umple cu apa. Ai grija ca atunci cand asezi inapoi ghiveciul, acesta sa nu atinga suprafata apei, ci doar pietrisul umezit. Planta isi va trage necesarul de umezeala din aer si va supravietui.

3. Sistem de autoirigare

Daca inca mai ai timp la dispozitie, poti sa dai iama intr-un magazin de profil pentru a cumpara ghivece cu sistem de autoirigare pentru plantele mai sensibile. Ai grija insa, sistemul poate fi aplicat numai plantelor care au cel putin trei luni de viata. Monteaza ghivechiul cu autoirigator conform instructiunilor si poti sta mult mai linistit: pentru anumite plante, apa pusa in rezervor poate ajunge si 12 saptamani!

4. Metode cu vechime

Alte variante de a-ti proteja plantele au decenii vechime, dar se pare ca au dat rezultate de-a lungul timpului. Astfel, un recipient din sticla umplut cu apa si infipt cu gura in pamantul din ghiveci va asigura necesarul de umiditate pentru o saptamana sau doua. O alta metoda clasica este plasarea unui vas cu apa mai inalt decat ghiveciul in apropierea acestuia si intinderea unei sfori intre cele doua vase. Apa va fi absorbita prin intermediul sforii!

Sursa foto: panoramio.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului