Plante de apartament

#plante de apartament #flori #aranjamente flori

Plantele stabilizate nu trebuie udate niciodata

Iti plac plantele de apartament dar nu ai timp sa te ocupi de ele? Este bine sa stii ca exista pe piata plante stabilizate si tablouri vegetale care nu au nevoie de nici un fel de ingrijire speciala. Aceste plante au o durata de viata cuprinsa intre 1 si 5 ani, timp in care rezista foarte bine fara pamant vegetal, aport de apa sau lumina naturala .


1 Ce sunt plantele stabilizate


Plantele stabilizate si tablourile vegetale se inscriu in tendinta manifestata in ultimii ani de a aduce natura in interiorul locuintei.

Aceste plante sunt 100% naturale, procesul de stabilizare constand in inlocuirea sevei cu o substanta 100% biodegradabila. Datorita stabilizarii planta ramane verde pentru o perioada lunga de timp, fara a fi necesara nicio intretinere.


2 Tipuri de plante stabilizate


Poti decora biroul, holul, livingul sau chiar baia cu flori si aranjamente naturale care rezista in timp si care asigura un ambient deosebit.

Intra pe site-ul www.shop.4interior.ro si alege-ti un aranjament din plante stabilizate pentru a crea un decor unic. Poti opta pentru un aranjament din flori, un arbore stabilizat  sau chiar un bonsai stabilizat.

Daca esti o fire mai exuberanta poti opta pentru un tablou vegetal cu flori sau pentru un perete vegetal.

Pe langa faptul ca sunt usor de intretnut, plantele stabilizate au si un alt avantaj - raportul favorabil calitate-pret. De exemplu, pentru un aranjament floral realizat din trandafiri naturali de culoare galbena vei plati circa 130 RON insa durata de viata a acestor trandafiri este garantata timp de un an.
 


3 Cum se intretin plantele stabilizate


Dupa cum am amintit si mai sus, plantele stabilizate nu au nevoie de ingrijiri speciale.

Retine ca aceste plante nu trebuie udate niciodata si nu se expun in lumina directa a soarelui.

Tot ce trebuie sa faci este sa te asiguri ca plantele nu sunt prafuite si sa le stergi cu o carpa moale, uscata. Ca sa le prelungesti durata de viata, este bine sa eviti pe cat posibil atingerea lor astfel ca poti folosi si un uscator de par reglat la o temperatura joasa pentru a le desprafui.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului